Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

26-12-2013, 11:40 door [Account Verwijderd], 7 reacties
[Verwijderd]
Reacties (7)
26-12-2013, 12:56 door Anoniem
Sry je vragen betreffende browser in sandbox kan ik niet beantwoorden welke het veiligste is. Maar met wat logisch in zicht zou ik gaan voor wijzegingen maken en dan weer in de sanbox mode openen.

Betreffende de VM vragen. Het idee achter een VM is het zelfde als de sandbox. Alleen gaat het level van detail iets verder qua emulatie. Als je malware tegen komt kan deze zich binnen de sandbox mogelijk niet installeren waarbij het bij de VM wel het geval is. Nou kun bestaat er de optie dat wanneer je, je VM afsluit om de disk weer zo te hebben als voor dat je hem aanzetten. De malware word dan wel geinstalleerd op het systeem maar is dan actief voor vrij korte duur.

-Als de software een optie bied kopie van host maken. Zal dit je hele omgeving zijn inc alle accounts.
-Jep.
-Advies zou wel luiden om een blanco start pagina te doen of de site van de bank. Uiteraard de VM terug naar standaard na afsluiten

Geen ervaring met browserinthebox.de. Persoonlijk zou ik gewoon voor een standaard linux distro gaan. Ubuntu of zo..Als je niet bang bent voor wat handwerk binnen een CLI kun je ook nog kijken naar debian.
27-12-2013, 13:46 door Anoniem
Je hebt iig in de gaten dat goede security begint bij een goed bewustzijn, dan ben je er eigenlijk al wel of iig een heel eind.
De rest zijn de fine-tune details.
28-12-2013, 17:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-12-2013, 10:48 door Anoniem
Door Stip:- ik kan in mijn vm dus het beste de startpagina die van mijn bank maken
- in een vm worden alle gebruikersaccounts mee gekopieerd van de host naar de vm

Klopt?
Uhm, jee (ja+nee=jee)...
1] Maakt niet heel veel uit, startpagina's verspreiden zelden malware. Daarnaast is het meestal niet de pagina die je bezoekt, maar de reclames die malware verspreiden.
2] In een VM kun je een kopie van je host draaien inderdaad, maar het is wellicht aan te raden in je VM gewoon een ander OS te installeren. Ik draai VMWare op Win7, met daarin alle Win OS en Mint.
30-12-2013, 14:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2013, 22:24 door Anoniem
Voor alle duidelijkheid want er zijn meer vragen over VM's en sandboxen op dit forum en veel mensen hier precies verkeerd om denken:
De VM en sandbox gebruik je voor je reguliere surfwerk om de host (de echte machine) te beschermen, zeker als je minder frisse websites bezoekt of wat wil uitproberen. Op de host zelf kun je buiten de VM of sandbox dan wel de bank bezoeken, je hebt immers daar een hopelijk schone machine. Ik ga er niet heel snel vanuit dat de bankwebsite malware aan board heeft.
Belangrijker dan virusscanner blijft nog altijd om niet als administrator te werken en update, update, update en niet alleen Windows, zie hiervoor o.a. Secunia en Ninite.

Kopie van gebruikersaccounts in een VM? Nooit van gehoord, normaal ga je in een VM gewoon een nieuwe installatie van een OS maken met daarin geheel nieuwe instellingen, kopie van de host is misschien mogelijk maar zelf nooit gedaan.
31-12-2013, 15:02 door Anoniem
Ik neem aan dat je het hebt over SandboxIE. Ik gebruik mijn browser ook altijd in de sanbox en kan gewoon alles wijzigen dus ik snap niet helemaal wat je bedoeld.

Als ik Sandbox installeer en er niets aan verander, dus zeg maar de default sandbox gebruik is het prima mogelijk om instellingen te wijzigen en bladwijzers op te slaan. Wis je nu zo nu en dan de sandbox door bijvoorbeeld het draaien van Ccleaner of een dergelijk programma dan zijn al je instellingen en favorieten weer weg natuurlijk.

Resumé, wijzigingen die je altijd wil behouden of favorieten kun je het beste in je browser instellen als je die buiten de sandbox opent. Hierdoor behoud je je wijzigingen ook al maak je de sandbox leeg.

Door het surfen in een sandbox houd je je systeem relatief schoon en snel.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.