image

'NSA bespioneert onderzeekabel tussen Europa en Azië'

zondag 29 december 2013, 10:49 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA bespioneert een onderzeekabel die tussen Europa en Azië loopt, zo meldt de Duitse krant Der Spiegel. De krant kreeg een document in handen dat van 13 februari 2013 dateert en als "top secret" was geclassificeerd.

In het zeer vertrouwelijke document staat hoe de Tailored Access Operations-divisie van de NSA erin was geslaagd om de website van één van de beheerders van de kabel te hacken. Daarbij werd informatie over het netwerkbeheer van het Sea-Me-We-4-onderzeekabelsysteem bemachtigd. Het kabelsysteem loopt van het Franse Marseille via Noord-Afrika en de Golfstaten naar Pakistan en India, en daarvandaan naar Singapore, Maleisië en Thailand.

De NSA laat in het document weten dat het nu informatie over een belangrijk deel van het netwerk in handen heeft, maar dat dit echter pas het begin is. Voor de toekomst staan dan ook nieuwe operaties gepland om meer informatie over dit en andere kabelsysteem te verkrijgen.

Reacties (2)
29-12-2013, 15:04 door Anoniem
Big Brother is watching!
Door welke totalitaire staat weer?
01-01-2014, 19:38 door Anoniem
Ik weet nog goed dat een paar jaar geleden de kabel tussen Azie en Europa werd verbroken en het internet erheen bijna plat lag. Waarschijnlijk hebben ze toen de apparatuur geinstalleerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.