image

Olympische virus-hoax verspreidt zich via e-mail

zondag 29 juli 2012, 17:05 door Redactie, 5 reacties

Er is op dit moment een e-mail in omloop die waarschuwt voor een nieuw virus dat een olympische fakkel opent en de harde schijf verbrandt. Volgens het bericht moeten internetgebruikers e-mails met het onderwerp "Invitation FACEBOOK" niet openen maar direct verwijderen. Vervolgens volgt de standaard tekst van veel hoaxes, zoals een referentie van CNN en dat de ontvanger het bericht naar al zijn vrienden en kennissen moet doorsturen.

Ook worden verschillende technische termen uit de kast gehaald. "Een nieuw virus is recentelijk ontdekt en door Microsoft bestempeld als het meest vernietigende virus ooit. Het is een Trojaans paard dat vraagt of je een Adobe Flash plug-in wilt installeren. Als je het installeert is het voorbij. En het is nog niet mogelijk dit virus te herstellen. Dit virus vernietigt gewoon de Zero Sector van de harde schijf, waar alle belangrijke informatie staat."

Volgens anti-virusbedrijf zou het bericht, dat al zo'n zes jaar in verschillende vormen bestaat, al honderden keren zijn verstuurd.

Reacties (5)
29-07-2012, 17:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-07-2012, 17:37 door jefdom
Ja,met invitation facebook opmaak waarschijnlijk nog 100.000 meer +dom blondje(waarom zo'n foto weer,zet er liever een lelijke
manager bij,oogt beter).
En deze artikeltjes zullen we tot het einde der tijden op ons scherm zien verschijnen,wat leren doen ze het toch niet,groetjes jefdom.
30-07-2012, 07:26 door Anoniem
Daar is tie weer "het virus vernietigt de zero sector van de harde schijf".
Klinkt erg spannend allemaal maar de oplossing is dan toch:

1) booten in safe mode
2) fdisk/mbr

Of denk ik te simpel?
30-07-2012, 08:34 door golem

Volgens anti-virusbedrijf zou het bericht, dat al zo'n zes jaar in verschillende vormen bestaat, al honderden keren zijn verstuurd.

In 6 jaar slechts honderden keren verstuurd. Dat valt mee. ;)
30-07-2012, 18:29 door swake
De bekendste Hoax berichten vind je hier.

http://www.virusalert.nl/?show=hoaxes

Een hoax mail is zeer gemakkelijk te herkennen. De ontvangers zullen altijd in Aan: of CC: vermeld staan. Zend het hoax bericht niet verder door , maar beantwoord het bericht met als keuzemogelijkheid Iedereen beantwoorden, en waarschuw de ontvangers dat het om een Hoax bericht gaat.
Er bestaan ook gevaarlijke hoax berichten, waarin vermeld word of een bepaald bestand op de computer te vinden is, en dit bestand onmiddelijk te verwijderen omdat het een virus is. Wie hierin gelooft en het bestand verwijdert heeft dan een belangrijk bestand verwijdert om windows normaal te laten functioneren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.