image

Programmeurs stelen gegevens 8,7 miljoen Koreanen

zondag 29 juli 2012, 17:17 door Redactie, 0 reacties

De Zuid-Koreaanse politie heeft twee programmeurs gearresteerd wegens het stelen en verkopen van de gegevens van 8,7 miljoen KT-abonnees. KT is één van de grootste wireless-providers in het land met zo'n 16 miljoen klanten. De twee programmeurs werkten voor een telemarketingbedrijf en ontwikkelden in februari een programma dat de firewalls van KT wist binnen te dringen. Tussen februari en juni werden de gegevens van mobiele telefoongebruikers gestolen.

De gestolen informatie bestond uit naam, telefoonnummer, persoonlijk identificatienummer en mobiel serienummer. De verdachten gebruikten de data voor telemarketing, waarbij abonnees werden aangemoedigd om een ander abonnement te kiezen. De twee programmeurs zouden de informatie en het programma ook aan andere telemarketeers hebben verkocht.

Naast het onderzoek naar de datadieven wordt er mogelijk ook een onderzoek naar KT ingesteld. Het bedrijf zou mogelijk nalatig zijn geweest met het beheer van firewalls en persoonsgegevens van abonnees, zo meldt de Korea Herald.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.