image

NSA vraagt hackers om hulp

zondag 29 juli 2012, 17:33 door Redactie, 12 reacties

Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft tijdens de Defcon hackerconferentie aanwezige hackers om hulp gevraagd. Generaal Keith Alexander wil dat hackers meehelpen om het internet een veiligere plek te maken. "Jullie moeten ons komen helpen", zo liet Alexander de duizenden aanwezigen weten.

"In deze ruimte is het talent aanwezig dat we nodig hebben om cyberspace te beveiligen. Jullie weten dat we de netwerken kunnen beschermen en burgerrechten en privacy kunnen hebben en jullie kunnen ons daarbij helpen." Volgens Alexander behoort het Defcon publiek tot de beste cybersecurity gemeenschap die er is. "Deze gemeenschap begrijpt beter dan wie dan ook dat we deze problemen moeten aanpakken."

Profiel
"Soms worden jullie ten onrechte beschuldigd", ging Alexander verder. "Hoe ik het zie is wat jullie doen om kwetsbaarheden in systemen te vinden fantastisch." Tijdens een vragensessie werd de 'cybergeneraal' nog gevraagd of de NSA van elke Amerikaan een profiel heeft, maar volgens Alexander is dat absolute nonsens.

Mede omdat het beheren van zo'n 260 miljoen profielen van burgers bijna onmogelijk te doen is. "We doen het niet. Absoluut niet. Buitenlandse inlichtingen is onze taak. Het congres houdt toezicht..alles wat we doen wordt door hen geaudit, door de FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act)...en de regering." Toch erkende Alexander dat er soms wel eens fouten worden gemaakt.

Reacties (12)
29-07-2012, 17:41 door jefdom
Die alexander toch,maar toch mooi dat hij het vraagt.groetjes jefdom
29-07-2012, 17:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-07-2012, 17:55 door _Peterr
Ben ik de enige die hier anders over denkt? Ik vertrouw de NSA voor geen meter.
29-07-2012, 18:05 door Anoniem
Geef ons je exploits, wij kunnen ze goed gebruiken.

Dossiers over Europeanen mogen wel.
29-07-2012, 18:59 door Anoniem
"Jullie moeten ons komen helpen"

Dat is geen vragen maar commanderen .
En ik vertrouw nog eerder een valse hond dan een Amerikaan ,
zeker als hij ook nog eens van de NSA is .
29-07-2012, 19:55 door Anoniem
Wat een nonsens. Het is belangrijk dat we het internet een betere en meer veilige plaats maken DOOR (O.A. DE TECHNOLOGISCHE) BASIS te accepteren en te verwerken in alle oplossingen die op deze basis staan. Dat betekend e.e.a. omgooien en bevat expliciet NIET oplossingen voor zeg maar de copyright problematiek. Sterker nog, dat staat haaks tegenover copyright vanwege het open karakter van het internet.

Bovendien hebben veel van onze problemen met het bancaire wezen te maken, de federal reserve act en dus DEBT- en PANI-CONOMY. Deze problemen delen raakvlak copyright.

Zolang de NSA (vooral in het buitenland) zo doorgaat met wat zij ondersteund en doet, raad ik iedere hacker aan (zoals door vele intelligente mensen eerder aangeraden) NIET voor de overheid te werken.

Groetjes!

p.s. worldgovernment by intellectual elite and worldbankers WILL SURELY PROVE ITSELF NOT PREFERABLE to national auto-determination practiced in past centuries (Rockefeller 1991); DO NOT LET YOUR GOVERNMENTS CONTINUE THIS INEQUAL AND UNFAIR SLAVERY SYSTEM in order to solve problems they are apparently too stupid to solve themselves and even share with their people. What we see occuring now is just the start of problems. Problems that need decades to build up and create circumstances continuesly making stuff harder to reverse.
29-07-2012, 21:17 door Anoniem
Door _Peterr: Ben ik de enige die hier anders over denkt? Ik vertrouw de NSA voor geen meter.
Degenen met genoeg skills en hersenen die hij graag wil hebben zijn waarschijnlijk ook wel zo slim om dat soort lui niet te vertrouwen.
29-07-2012, 21:36 door Anoniem
Wie defcon kent weet dat deze hackers zich bezig houden met het goede
30-07-2012, 00:08 door Anoniem
"Tijdens een vragensessie werd de 'cybergeneraal' nog gevraagd of de NSA van elke Amerikaan een profiel heeft, maar volgens Alexander is dat absolute nonsens"

BULL !!

zoekt maar even de feedback op van een voorganger : William Binney.....
30-07-2012, 10:33 door RickDeckardt
NSA? Niks mis met die jongens, ze doen exact wat het gekozen congres wil voor het Amerikaanse volk.

Voor diegene die niet lezen kan, de hint der ironie zit in: "VOOR HET AMERIKAANSE VOLK"
30-07-2012, 11:18 door Security Scene Team
Door RickDeckardt: NSA? Niks mis met die jongens, ze doen exact wat het gekozen congres wil voor het Amerikaanse volk.

Voor diegene die niet lezen kan, de hint der ironie zit in: "VOOR HET AMERIKAANSE VOLK"

yeah right.. ze gaan zelfs zo ver dat ALLE burgers in amerika die internet hebben, gemonitored worden.
dus hoezo "voor het amerikaanse volk" het is gewoon bedoelt als bescherming voor de rijken die zich zelf altijd kunnen indekken, met hun paranoia. maar het zijn juist de genes die achter het stuur in amerika staan, die inde gaten moeten gehouden worden. die president die ze hebben is ook maar een marjonette trouwens.

ook die aanval in afganistan met die helikopter die zomaar mensen aanvallen, zei die ook "Voor het amerikaanse volk" ?

RickDeckardt: sorry maar je leeft in een droomwereld die deze overheids instanties maar wat graag in leven willen houden, d.m.v. propaganda. ( kijk maar naar de amerikaanse verkiezingen, 1 en al propaganda ) maarja, t is "voor het amerikaanse volk" he..?

Trouwens, wat in amerika gebeurt heeft ook effect op ons, indirect maar vaak direct.

"Voor het amerikaanse volk, en dat domme boeren landje nederland"
30-07-2012, 16:39 door Preddie
lol hackers en de NSA, dat is als water en vuur bij elkaar....

hackers willen vrijheid, de NSA wil je deze juist afnemen ......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.