image

Defensie stuurt drone naar Curaçao wegens overvallen

maandag 6 januari 2014, 09:29 door Redactie, 2 reacties

Het Ministerie van Defensie zal een drone naar Curaçao sturen om te helpen bij de strijd tegen overvallen. Het onbemande vliegtuigje van het type Raven is voorzien van een camera die overvallers moet volgen en opsporen.

In de aanloop naar het traditionele carnaval begin maart is er altijd een piek in het aantal roofovervallen en inbraken zichtbaar. Het Openbaar Ministerie van Curaçao heeft daarom het Ministerie van Defensie gevraagd om een drone in te zetten. Het onbemande vliegtuig moet voor meer informatie over situaties en de omgeving zorgen. Met het onbemande vliegtuigje komt ook een team van Defensie mee dat de Raven gaat bedienen.

Spionage

Venezuela zou inmiddels om tekst en uitleg hebben gevraagd, omdat de Raven ook voor spionage is te gebruiken. Een woordvoerder van het Openbaar Minister van Curaçao laat weten dat Defensie het toestel bedient, maar dat het OM verantwoordelijk is voor de operatie. Zo zijn er strenge regels aan het gebruik gesteld. Eén daarvan is dat de drone niet buiten de territoriale wateren van Curaçao mag vliegen. Nederland zal Curaçao drie maanden met de drone assisteren, daarna volgt er een evaluatie.

Reacties (2)
06-01-2014, 17:05 door Anoniem
Nou net of die drone overvliegt tijdens een overval,dat moet dan heel toevallig zijn!.
weer een duur speeltje van defensie van onze belastingcenten.
13-01-2014, 14:26 door Anoniem
Een 4 schroef helicopter model is beter voor Curaçao, gezien de vele kronkelweggetjes en beboste terreinen. Ook beter voor laagvliegen, zwenkend achtervolgen, wenden en hoveren bij de immer sterke wind.
Gewoon overvliegen zal niet veel kunnen vastleggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.