image

Tor vraagt om hulp bij renovatie van website

maandag 6 januari 2014, 10:06 door Redactie, 1 reacties

De ontwikkelaars van Tor, de software waarmee honderdduizenden mensen dagelijks anoniem internetten, vragen om hulp bij de renovatie van de Tor-website. Via Tor is het mogelijk om het IP-adres te verbergen en gecensureerde websites te bezoeken.

De software werd voorheen voornamelijk door onderzoekers, ontwikkelaars en beveiligingsexperts gebruikt. De laatste jaren wordt Tor ook steeds vaker door mensen gebruikt die zich zorgen over hun privacy maken. Om beginners, gebruikers, journalisten en anderen te helpen om informatie over Tor en het gebruik van de software beter te vinden, moet de website toegankelijker en beter gestructureerd worden, aldus 'Lunar' van het Tor Project.

Doelgroepen

Vanwege de verschillende doelgroepen is het lastig om een "ideale website" te maken, laat de Tor-ontwikkelaar weten. Sommige pagina's moeten daarnaast in verschillende talen worden aangeboden. Daarnaast moet de website eenvoudig zijn bij te werken, aangezien verouderde informatie gebruikers in gevaar kan brengen.

"Onze gebruikers verdienen mooie, duidelijke en uitgebreide afbeeldingen die ervoor zorgen dat iedereen Tor beter kan begrijpen", zo schrijft Lunar. Om dit te realiseren wordt er nu een beroep gedaan op technische schrijvers, ontwerpers, programmeurs en 'usability experts'. Mensen die zich geroepen voelen kunnen zich op deze mailinglist abonneren.

Reacties (1)
07-01-2014, 00:16 door Anoniem
De tor-website verbeteren is één van de vele projecten https://www.torproject.org/getinvolved/volunteer.html.en waar Roger & Jacob ook in 2014 hulp voor vragen http://media.ccc.de/browse/congress/2012/29c3-5306-en-the_tor_software_ecosystem_h264.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.