image

Bruce Schneier aan de slag bij Co3 Systems

maandag 6 januari 2014, 11:12 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsexpert en cryptograaf Bruce Schneier, die onlangs bij telecomaanbieder British Telecom (BT) vertrok, gaat bij Co3 Systems aan de slag. Co3 Systems werd begin 2010 door een team van privacyexperts, securityprofessionals en softwareondernemers opgericht.

Het bedrijf biedt een software-as-a-service platform aan voor incident response management. Schneier zat al in de adviesraad van het bedrijf, maar is nu Chief Technology Officer (CTO) geworden. Halverwege december werd bekend dat Schneier na een periode van 7 jaar vertrok bij BT. Er gingen geruchten dat het vertrek te maken had met de kritiek van Schneier op de NSA, maar dat werd zowel door hemzelf als BT ontkend.

Iets nieuws

Naar eigen zeggen was het tijd voor iets nieuws. "Het is heel leuk om bij een starter aan de slag te gaan. Op allerlei manieren is het leuker dan het werken voor een groot bedrijf. Werken voor een groot bedrijf heeft voordelen... ik was echter klaar om weer terug te gaan naar het model van een startend bedrijf", zo laat hij tegenover Dark Reading weten. Schneier zal zich vooral als "evangelist" bij het bedrijf bezighouden.

Schneier richtte beveiligingsbedrijf Counterpane op, dat in 2006 door BT werd overgenomen. Ook bedacht en werkte hij mee aan de creatie van verschillende cryptografische algoritmes, zoals Blowfish en Twofish. Daarnaast schreef hij verschillende boeken, waaronder Beyond Fear en Applied Cryptography. Recentelijk onderzocht hij ook verschillende documenten van klokkenluider Edward Snowden.

Reacties (2)
08-01-2014, 09:38 door Anoniem
Ja laten we die man op die voet volgen. Wat hij eet, wanneer hij naar de wc gaat en wanneer hij gaat slapen.

Zijn er al T-shirts met zijn gezicht erop, mokken etc.

Bruce = god
08-01-2014, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ja laten we die man op die voet volgen. Wat hij eet, wanneer hij naar de wc gaat en wanneer hij gaat slapen.

Zijn er al T-shirts met zijn gezicht erop, mokken etc.

Bruce = god

Bruce heeft meer betekend voor de security en privacy wereld dan jij dus ja het is best interessant waar zo een grote personage naar toe gaat en evt waarom hij dat doet.
Je kan uiteraard ook gewoon niet reageren onder een artikel over een persoon die je niet belangrijk vindt, ik vind Bruce wel belangrijk en vandaar dat ik hem hier verdedig.
Kapsones heeft hij zeker maar hij doet ook goed werk en levert mooi spul en heeft een zeer nuttige en interessante visie op security en privacy.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.