image

Intel vervangt merknaam McAfee door Intel Security

dinsdag 7 januari 2014, 09:36 door Redactie, 5 reacties

Chipgigant Intel zal de merknaam McAfee het komende jaar geleidelijk uitfaseren en vervangen door de naam Intel Security, zo heeft Intel CEO Brian Krzanich laten weten. McAfee werd in 1987 door anti-viruspionier John McAfee opgericht, die in 1994 bij het anti-virusbedrijf vertrok.

In 2010 werd McAfee voor 6 miljard euro door Intel overgenomen. De producten van McAfee, waaronder de bekende virusscanner, bleef Intel onder de naam van McAfee aanbieden. Dat gaat nu veranderen en uiteindelijk zullen alle McAfee-producten naar het Intel Security-merk worden overgezet. Daarbij zal het rode schild van het McAfee-logo bewaard blijven. Het uitfaseren van de McAfee-merknaam zal waarschijnlijk een jaar in beslag nemen.

Reacties (5)
07-01-2014, 15:12 door Wim ten Brink
Logisch. John McAfee wordt verdacht van moord maar is het betreffende land uitgevlucht en heeft een niet zo positieve uitstraling als rokkenjager en excentrieke miljonair/playboy. Die naam is giftig aan het worden en jaagt potentiele klanten weg, alleen maar vanwege de naam. En dat terwijl John M. al twee decennia lang niets meer met het bedrijf te maken heeft. (Hij stopte in 1994 en verkocht de boel in 1996.)
Die naam had al veel eerder aangepast moeten worden maar een merknaam veranderen zorgt er vaak voor dat klanten het opeens niet meer herkennen. Maar Intel zelf is een bekende naam en op deze manier kunnen ze weer extra klanten aantrekken.
07-01-2014, 17:41 door vimes
Ik denk dat de slechte naam van John McAfee minder invloed heeft dan het achterdeurtje van de NSA.
Ze staan ook onder de nieuwe naam op mijn 'evil-lijstje'.
07-01-2014, 22:32 door Anoniem
Zou het ook niet zo kunnen zijn dat de security-software zelf al lange tijd niet meer voldoet? Zie de slechte resultaten in de diverse securitysoftware- tests van de afgelopen jaren.Ik denk dat alle 3 redenen hebben meegespeeld, de slechte reputatie van dhr.McAfee zelf, de mogelijke NSA-backdoor(s) en de slechte resultaten in de diverse tests,alsook de trage scans en de de hoge systeembelasting dit alles maakt de McAfee security-software niet erg geliefd onder consumenten..
09-01-2014, 08:51 door jefdom
Mcafee en northon security,nooit van gehoord dixit toon hermans ha ha ha
13-01-2014, 13:54 door Anoniem
McAfee op endpoint is niet slechter of beter dan andere vendoren. Hoge bomen vangen veel wind blijkt uit alle vermoedelijk commercieel gedreven reacties tav. McAfee bashen. Waar Kaspersky draait, Sophos, Trend micro of andere 'grote antivirus' paketten, er is altijd gelazer en ontevredenheid. De tests waar McAfee niet als 'beste' uitkomt zijn allemaal op endpointniveau .... en de achterhaalde discussie op endpointniveau zegt een ieder met verstand genoeg.
Nb. Thuis draait F-secure; gratis via xs4all.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.