image

'Android passeert 1 miljard gebruikers in 2014'

dinsdag 7 januari 2014, 11:57 door Redactie, 0 reacties

Het aantal gebruikers van een Android-toestel zal dit jaar de 1 miljard passeren, zo voorspelt marktvorser Gartner. Volgens analisten blijft Android over alle apparaten genomen het favoriete besturingssysteem. Naar schatting zullen er eind 2014 1,1 miljard Android-gebruikers zijn. Een stijging van 26% ten opzichte van 2013.

Naar verwachting zullen dit jaar in totaal 1,9 miljard Android-apparaten in omloop zijn, tegenover 682 miljoen apparaten die op iOS en Mac OS draaien. De meeste apparaten die dit jaar verscheept worden zijn mobiele telefoons, 1,9 miljard in totaal en een 5% stijging ten opzichte van 2013. De belangrijkste groei komt dit jaar van de "ultramobiles", waaronder tablets en hybrides vallen. Dit jaar zal de verkoop met 54% toenemen.

Personal computer

Wat betreft traditionele pc's voorspelt Gartner dat er de komende twaalf maanden 278 miljoen stuks worden verkocht. Een 7% daling ten opzichte van vorig jaar. Door de aantrekkende verkoop van Windows ultramobiles, zal de pc-markt in 2014 naar verwachting gelijk blijven, nadat het vorig jaar nog 10% daalde.

Vanwege de groei van Android voorspellen met name anti-virusbedrijven een toename van de hoeveelheid Android-malware. Toch is Windows, gebaseerd op de hoeveelheid malware in omloop, nog altijd het meest aangevallen besturingssysteem.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.