image

Creditcarddata klanten Amerikaanse broodjesketen gestolen

dinsdag 7 januari 2014, 12:23 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben de systemen van een Amerikaanse broodjesketen gecompromitteerd en vervolgens de creditcardgegevens van klanten gestolen. De aanval op de systemen van broodjesketen Wichcraft vond tussen 11 augustus en 2 oktober vorig jaar plaats.

Na de ontdekking van de inbraak op de systemen liet Wichcraft een forensisch onderzoek uitvoeren. Het forensisch rapport verscheen op 30 december, waarna klanten werden ingelicht. Uit het onderzoek bleek dat de aanvallers namen, betaalkaartnummers, verloopdata en beveiligingscodes hadden gestolen van klanten op locaties in New York en San Francisco.

Klanten krijgen het advies als ze denken dat hun kaartgegevens gecompromitteerd zijn contact met de bank op te nemen. Hoeveel klanten mogelijk getroffen zijn laat Wichcraft niet weten. De bekendmaking van de creditcarddiefstal volgt na een grote inbraak bij winkelketen Target. Aanvallers wisten tussen 27 november en 15 december vorig jaar malware op de kassasystemen te plaatsen, waarmee de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten werden gecompromitteerd.

Reacties (1)
07-01-2014, 13:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-01-2014, 13:07
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.