image

Chinese hackers stelen e-mails Van Rompuy

woensdag 1 augustus 2012, 13:55 door Redactie, 3 reacties

Chinese hackers hebben vorig jaar de e-mails van EU-president Herman Van Rompuy gestolen. Van Rompuy was één van de doelwitten, in totaal zouden elf Europese politici gehackt zijn, zo meldt Bloomberg. Na de inbraak op het systeem van Van Rompuy zouden de aanvallers nog vier keer zijn teruggekeerd. Daarbij werd interne communicatie van in totaal elf EU-functionarissen buitgemaakt.

De inbraak vond vorig jaar juli plaats, maar is pas nu bekendgemaakt. Via de buitgemaakte gegevens zouden de aanvallers een ongekleurd beeld van de financiële crisis in Europa hebben gekregen.

Tempo
De aanvallers, die ook bij verschillende andere organisaties wisten in te breken, werden zelf ook in de gaten gehouden. Zo'n 30 Amerikaanse beveiligingsbedrijven volgden de Chinese hackergroep, die tot één van de meest actieve in het land behoort. De hackergroep wordt door Amerikaanse inlichtingendiensten als de 'Byzantine Candor' bestempeld, maar in beveiligingskringen worden ze ook de 'Comment group' genoemd.

De groep valt op vanwege het moordende tempo van de operaties. De aanvallen van vorig jaar juli zijn slechts een topje van de ijsberg. De groep zou al sinds 2002 actief zijn en meer dan 1.000 organisaties hebben gehackt, aldus beveiligingsonderzoeker Alex Lanstein.

Onder de slachtoffers bevinden zich advocatenkantoren, investeringsbanken, oliebedrijven, farmaceutische bedrijven en high-tech bedrijven.

Reacties (3)
01-08-2012, 15:03 door Anoniem
Mooi, is er tenminste iemand die backups bijhoudt.
01-08-2012, 17:02 door Anoniem
Het moordende tempo komt doordat er duidelijk meerdere groepen aan het werk zijn die niet van elkaar weten, typische cellenstructuur.
11-08-2012, 18:04 door 0101
Via de buitgemaakte gegevens zouden de aanvallers een ongekleurd beeld van de financiële crisis in Europa hebben gekregen.
Wat je tegenwoordig allemaal al niet moet doen om gewoon wat eerlijke, niet gemanipuleerde informatie van een overheid los te krijgen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.