image

Politie arresteert man wegens dreigtweet

woensdag 1 augustus 2012, 15:27 door Redactie, 8 reacties

Vorige week is in Dordrecht een 29-jarige man aangehouden wegens het versturen van dreigtweets. De bedreigingen waren onder andere gericht tegen de Gay Pride in Amsterdam, ook werden homo's op Twitter door de man beledigd. De aanhouding is nu pas bekendgemaakt.

De uitlatingen van de man op Twitter werden gemeld via het politienetwerk Roze in Blauw, dat hiervan aangifte deed. De twitteraar werd daarop in zijn woonplaats aangehouden voor verhoor en in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man voorgeleid aan de rechter-commissaris om ervoor te zorgen dat hij vast blijft zitten gedurende de Gay Pride.

De man is twee weken in bewaring gesteld wegens bedreiging met een discriminatoir aspect. Daarnaast verdenkt het OM hem van groepsbelediging en aanzetten tot haat tegen, discriminatie van en geweld tegen homoseksuelen. De man zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Reacties (8)
01-08-2012, 16:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-08-2012, 16:30 door RickDeckardt
Verschil tussen aangeboren en aangeleerd Peter.
01-08-2012, 16:42 door Anoniem
maar op fora is iedereen anoniem; voor twitter moet je je echte naam invullen (toch?) en heeft amerika nog een kopie van het origineel. Als je nog iemand weet die christenen en een van hun optochten (als plaatsvervangend gay pride amsterdam) via twitter beledigd; vooral aangeven. Ik weet vrij zeker dat hij/zij hetzelfde behandeld wordt
01-08-2012, 22:21 door Anoniem
@Peter V helemaal mee eens Peter.
02-08-2012, 01:07 door KwukDuck
Ben erg benieuwd wat er dan allemaal getweet is...
02-08-2012, 06:15 door fvandillen
Mogen ze wel eens vaker doen. Als je ziet wat er allemaal gedreigd wordt op twitter. Er is genoeg terug te leiden naar personen. Alleen al het account @doodsbedreiging.
02-08-2012, 15:03 door Anoniem
Peter, als je die voorbeelden vindt en ze specifiek genoeg zijn zou ik zeggen: aangeven. Als iemand dreigt ten aanzien van bijvoorbeeld de EO-jongerendag lijkt me niet dat ze diegene laten lopen. We hebben dan een voldoende aantal voorbeelden nodig ter vergelijking. Hoewel minder erg dan vroeger heeft homohaat een lange geschiedenis. Ik daag je uit om mij de les te lezen over de wijdverbreidde christenvervolgingen in het Europa van de afgelopen 1500 jaar. Maar dat doet er niet eens toe: een bedreiging is een bedreiging. Geef me concrete voorbeelden en van bedreigingen en aangiften en wat daarmee gedaan is en we kunnen verder. Let wel: ik zeg niet dat het niet zo is, ik geloof alleen niet dat het allemaal in de doofpot wordt gestopt en alleen op internet fora wordt besproken. Niet zo maar iets roepen.
Bijvoorbeeld een bezoek door de paus worden bij voorbaat maatregelen genomen en bedreigingen worden serieus aangepakt.
02-08-2012, 15:29 door spatieman
wow, ruig, en nederland is weer digitaal veiliger geworden, ondertussen wordt 1 op de 2 burgers bekeurd, maar een kinderlokker wordt pas opgepakt als het te laat is, omdat men de prioriteiten anders ingedeeld heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.