image

60% Britten negeert meldingen over security-updates

maandag 13 januari 2014, 13:42 door Redactie, 3 reacties

Ruim 60% van de Britten installeert geen security-updates op de computer als een programma of het besturingssysteem hier om vraagt, zo blijkt uit onderzoek van de Britse overheid. Slechts 37% van de ondervraagde consumenten installeert updates als hierover een melding verschijnt.

In het geval van smartphones en andere mobiele apparaten blijkt dat maar 21% tot actie overgaat na het verschijnen van een updatemelding. Verder blijkt dat een minderheid (44%) altijd beveiligingssoftware op nieuwe apparatuur installeert en heeft slechts 30% de gewoonte om complexe wachtwoorden voor online accounts te gebruiken.

Daarnaast controleert 57% niet altijd de veiligheid van de website voordat ze een aankoop doen. Toch is 94% van de consumenten van mening dat ze zelf voor een veilige internetervaring verantwoordelijk zijn. Om consumenten en organisaties bewuster te maken is de Britse overheid een nieuwe campagne gestart genaamd 'Cyber Streetwise'.

Reacties (3)
13-01-2014, 14:47 door Anoniem
Zelf heb ik ook altijd moeite met zulke updates , vraag me altijd af of die nodig zijn voor het programma en os of dat het updates zijn voor de backdoors .
13-01-2014, 16:40 door softwaregeek
Door Anoniem: Zelf heb ik ook altijd moeite met zulke updates , vraag me altijd af of die nodig zijn voor het programma en os of dat het updates zijn voor de backdoors .
Een beetje Paranoïde??
13-01-2014, 18:56 door vimes
Nietszeggend. Er is niet onderzocht hoelang die 60% de updates uitstelden.
Ik onderbreek mijn werk ook niet voor een update-melding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.