image

Duizenden computers Britse overheid missen XP-deadline

dinsdag 14 januari 2014, 15:15 door Redactie, 3 reacties

Duizenden computers bij de Britse overheid zullen ook na 8 april van dit jaar nog steeds Windows XP draaien, wat inhoudt dat ze geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Het gaat om ruim 85.000 computers van de Britse Belastingdienst die van Windows XP naar een nieuwer OS moeten migreren.

De National Health Service (NHS) Scotland heeft zo'n 3500 computers die op dit moment Windows XP draaien. The Register kreeg de informatie in handen na het versturen van een Wob-verzoek. De migratie, naar Windows 7 en in sommige gevallen Windows 8, is in volle gang. Het staat echter al vast dat duizenden computers de deadline zullen missen.

Migratie

De Britse Belastingdienst, die de migratie in 2012 begon, verwacht dat het eind 2014 Windows XP volledig achter zich heeft gelaten. NHS Scotland begon in juli vorig jaar met de migratie en denkt dat het in het derde kwartaal van dit jaar is afgerond. Bij NHS England worden echter de grootste problemen verwacht. Meer dan een miljoen computers bij ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en andere zorginstellingen draaien Windows.

Hoeveel computers moeten worden gemigreerd, of er een migratieplan is en wanneer het zal worden afgerond kon NHS England echter niet zeggen. Microsoft biedt voor grote organisaties de mogelijkheid om de support te verlengen, zodat er in het geval van beveiligingsproblemen toch nog updates verschijnen, maar de Britse overheid zal hier geen gebruik van maken.

Reacties (3)
14-01-2014, 15:57 door Anoniem
Gelukkig hebben ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en andere zorginstellingen ook helemaal geen extreem privacygevoelige gegevens - oh wacht...
15-01-2014, 01:32 door Anoniem
Boeit niet: tegen een flinke prijs zijn er na 8 april nog gewoon updates voor XP. Die prijs kan de Britse overheid best betalen.
15-01-2014, 02:14 door Anoniem
Al die windows xp update problemen van de laatste maanden,
hadden zij daar ook geen last van dan?

En de eerste gebruikers,zoals huismoeders,oma's opa's en
velen andere mensen weten soms niet eens,wat updates zijn,en dat de ondersteuning voor hun xp stopt per 8april 2014.

De overheid,de ict winkels en microsoft moeten meer via de media gaan berichten,radio,tv,reclame en overheidsspotjes etc,
dat de update ondersteuning voor windows xp per 8 april stopt.

Vele xp systemen zullen veranderen in malware systemen en botnets,
van particuliere thuis gebruikers die van niks weten,of te laat zijn met de migratie naar een ander besturingssysteem.

Dit nieuws moet niet alleen maar via internet verlopen!

Henk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.