image

Google koopt spambestrijder Impermium

donderdag 16 januari 2014, 14:01 door Redactie, 3 reacties

Google heeft Impermium overgenomen, een beveiligingsbedrijf dat websites en bedrijven hielp met het bestrijden van spam, onder andere door het voorkomen dat spammers accounts van gebruikers kaapten. Die diensten van Impermium werden door allerlei grote partijen afgenomen.

Het ging onder andere om Tumblr, Pinterest, ESPN, CNN, en The Washington Post. Daarnaast werd er met verschillende contentplatformen samengewerkt, waaronder Disqus en WordPress en was er al een samenwerking met Google. Vanwege de overname heeft Impermium besloten om meteen met alle diensten te stoppen.

Hoeveel Google voor het bedrijf heeft betaald is niet bekendgemaakt. Daarnaast is het onduidelijk of het Google om het personeel of de technologie van Impermium is te doen. De website van Impermium is vervangen door alleen een bericht van CEO Mark Risher, die laat weten dat het team van Impermium zal opgaan in de teams van Google.

Reacties (3)
16-01-2014, 15:22 door Anoniem
Vanwege de overname heeft Impermium besloten om meteen met alle diensten te stoppen.

Dat vind ik een slechte actie.

Peter
16-01-2014, 17:42 door waaromdan
Door Anoniem: Vanwege de overname heeft Impermium besloten om meteen met alle diensten te stoppen.

Waarschijnlijk ging het ze daar juist om. Nu moeten concurrenten op zoek naar een andere dienstverlener. De reden wordt ook niet gegeven. Zal wel met Google Now te maken hebben.
17-01-2014, 10:54 door Anoniem
Waarschijnlijk hield dit bedrijf teveel spam van Google tegen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.