image

Bankmedewerker veroordeeld wegens overval met KVM-switch

vrijdag 17 januari 2014, 16:50 door Redactie, 0 reacties

Een Britse medewerker van de NatWest bank is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor zijn deelname aan een operatie waarbij criminelen de bank via een KVM-switch probeerden te beroven. De medewerker liet een crimineel binnen die een KVM-switch op één van de bankcomputers aansloot.

Een KVM-switch (Keyboard, Video, Mouse) is een hardwareapparaat waarmee meerdere computers via een enkel toetsenbord, monitor en muis zijn te bedienen. Via het apparaatje hadden de criminelen toegang tot het interne banksysteem. Vervolgens werd er geprobeerd om zo'n 1,1 miljoen pond via allerlei betalingen te stelen. Het bankpersoneel ontdekte de aanval tijdens de audit aan het einde van de dag en wisten het bedrag op 6.000 pond na terug te halen.

Medewerker

Uit onderzoek van Dedicated Cheque and Plastic Crime Unit (DCPCU) van de Britse politie bleek dat de 24-jarige bankmedewerker Hans Patterson-Mensah een man tweemaal toegang tot een gesprekskamer voor klanten had gegeven. De eerste keer op 24 augustus 2012, de tweede keer op 8 september van dat jaar. Volgens de opsporingsdienst ging het de eerste keer waarschijnlijk om een test.

"Dit is een zeer ernstig misdrijf, omdat er iemand in een vertrouwenspositie betrokken is die het vertrouwen in hem heeft misbruikt om fraudeurs toegang tot een groot geldbedrag te geven", aldus Dave Carter, hoofd van de DCPCU. Vorig jaar waren er verschillende incidenten bij Britse banken waarbij criminelen via KVM-switches toegang tot het banknetwerk probeerden te krijgen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.