image

'Aantasting privacy grootste nadeel computer en smartphone'

vrijdag 24 januari 2014, 10:24 door Redactie, 4 reacties

De aantasting van de privacy is het grootste nadeel van persoonlijke technologie zoals computers, smartphones en tablets, zo blijkt uit een online onderzoek dat Microsoft onder 10.000 mensen in 10 landen liet uitvoeren. Deelnemers werd naar hun perceptie van persoonlijke technologie gevraagd.

Dan blijkt dat privacy het enige onderwerp is waarvan een meerderheid vindt dat computers en smartphones hier een voornamelijk negatieve impact op hebben. Ook als het gaat om de impact op persoonlijke veiligheid zien aardig wat deelnemers een negatieve kant, maar is het aantal mensen dat hier positief tegenover staat groter.

Nationale veiligheid

Deelnemers moesten ook aangeven in hoeverre ze hun privacy voor de nationale veiligheid wilden opofferen. Dan blijkt dat er grote verschillen tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden zijn. In Duitsland wil een meerderheid de eigen privacy niet opgeven voor de nationale veiligheid, terwijl dit in India juist andersom is.

Image

Reacties (4)
24-01-2014, 11:06 door Anoniem
Leuk dat de Amerikanen toch lang niet zo principevol achter hun Founding Fathers blijken te staan. Land of the free, home of the brave, indeed.

Verder valt China best wel erg op eigenlijk. Je zou zeggen, gezien hun cultuur zouden ze dichter bij India moeten zitten.
24-01-2014, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Verder valt China best wel erg op eigenlijk. Je zou zeggen, gezien hun cultuur zouden ze dichter bij India moeten zitten.
Je bedoeld de cultuur zoals de meeste mensen China ervaren. Ga er eens wonen, dan weet je pas echt hoe de echte mensen zijn.

Frans.
24-01-2014, 16:37 door Anoniem
Ja,de Duitsers hebben tenminste nog een echt vrij internet,zij hebben tenminste echt nog hun privacy,en niks geen gespioneer op het internet.
Daar doet alleen de geheime dienst een tap indien echt noodzakelijk.
25-01-2014, 01:38 door Anoniem
Door Anoniem: Ja,de Duitsers hebben tenminste nog een echt vrij internet,zij hebben tenminste echt nog hun privacy,en niks geen gespioneer op het internet.
Daar doet alleen de geheime dienst een tap indien echt noodzakelijk.
Naïef, het is daar net als hier, met de mond belijden en iets anders doen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.