image

Mannen opgepakt wegens stelen naaktfoto's uit e-mailaccounts

vrijdag 24 januari 2014, 11:42 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee mannen door de FBI opgepakt wegens het inbreken op e-mailaccounts van honderden mensen en het stelen van aanwezige naaktfoto's, die vervolgens op een website werden geplaatst. Het gaat om de 27-jarige Hunter Moore en de 25-jarige Charles Evens.

Beide mannen zijn aangeklaagd wegens samenzwering, ongeautoriseerde toegang tot een beveiligde computer om informatie te verkrijgen en identiteitsdiefstal. Moore beheerde de website isanyoneup.com, waar hij naaktfoto's van slachtoffers plaatste. De foto's waren zonder toestemming van de slachtoffers geplaatst, vaak uit wraak door ex-partners.

Inbreken

Om meer foto's voor de website te krijgen gaf Moore aan Evens de opdracht om op de e-mailaccounts van slachtoffers in te breken. Voor het aanleveren van naaktfoto's uit de e-mailaccounts werd Evens vervolgens betaald. Moore plaatste de illegaal verkregen foto's weer op zijn eigen website. Volgens de openbaar aanklager heeft Evens op de e-mailaccounts van honderden slachtoffers ingebroken.

Op samenzwering en het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang staat voor elk een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar. Voor identiteitsdiefstal staat een verplichte gevangenisstraf van 2 jaar, die gelijktijdig kan worden uitgezeten als de twee voor andere vergrijpen in deze zaak worden veroordeeld.

Reacties (1)
26-01-2014, 13:29 door johanw
Ik mis de link naar de naaktfoto's in het artikel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.