image

Oracle verantwoordelijk voor Java-updates Mac OS X

donderdag 16 augustus 2012, 09:57 door Redactie, 3 reacties

Oracle is voortaan verantwoordelijk voor het updaten van Java op Mac OS X in plaats van Apple. Volgens Oracle kunnen Mac-gebruikers binnenkort de Java Runtime Environment (JRE) via Java.com downloaden, net zoals voor andere besturingssystemen geldt. Ook zal Oracle automatische updates op Mac OS X gaan aanbieden, net zoals het op Windows doet.

Dat staat in aankondiging van nieuwe Java-updates. Het gaat hier om Java SE 7 Update 6, JavaFX 2.2 en JavaFX Scene Builder 1.0.

Apple
"Oracle blijft de ondersteuning voor het Java-platform uitbreiden en voor de eerste keer hebben zowel consumenten als ontwikkelaars toegang tot de nieuwste Java SE features en beveiligingsupdates voor alle grote besturingssystemen: Windows, Linux, Solaris en Mac OS X", zegt Oracle topman Hasan Rizvi.

Begin dit jaar raakten zo'n 700.000 Macs met de Flashback-malware besmet. Aanvallers gebruikten een Java-lek dat in de Windows-versie al geruime tijd gepatcht was, maar Apple had hiervoor geen update uitgebracht. Het was niet de eerste keer dat Apple traag was met het bijwerken van Java.

Reacties (3)
17-08-2012, 07:53 door Anoniem
Laatste alinea klopt niet helemaal. Het stukje doet nu suggeren dat Oracle het maar heeft vergenomen omdat Apple traag was met Java updates. Apple had al voor de Flashback tijd aangegeven te stoppen met Java, het wordt o.a ook niet meer standaard meegeleverd in Lion. Daarbij was afgesproken dat Oracle voortaan updates voor Java zou uitbrengen.
Flashback maakte gebruik van een lek in Java waar Apple mee was gestopt en Oracle het stokje nog niet volledig had overgenomen. Uiteindelijk is daar na een paar weken een update voor gekomen.

Beste maatregel bij Java is om het zoveel mogelijk links te laten liggen en niet te installeren, op elk platform is het een waar security drama en laat zich tevens ook niet zo makkelijk updaten zonder risico op compatibiliteit issues. Niet voor niks dat het grootste deel van de bedrijven met een onveilige Java versie werken. Updates voor Java zijn Russische roulette.
17-08-2012, 12:35 door dnmvisser
Door Anoniem: Beste maatregel bij Java is om het zoveel mogelijk links te laten liggen en niet te installeren, op elk platform is het een waar security drama en laat zich tevens ook niet zo makkelijk updaten zonder risico op compatibiliteit issues. Niet voor niks dat het grootste deel van de bedrijven met een onveilige Java versie werken. Updates voor Java zijn Russische roulette.

In de zakelijke scene is Java links laten liggen geen optie. In dat geval heb je twee keuzes.
1) Altijd de laatste Java gebruiken. Met een kleine kans dat er een app breekt. Moet dan gerepareerd worden. Maar grote kans dat je app dus ook buggy was, wat dan gelijk is gefixed.
2) Overal een brakke Java draaien. Apps doen het dan gewoon. Maar er wordt een zeker gedeelte van de PC's ge0wned. Dat kan een stuk duurder uitpakken. Om van reputatieschade nog maar niet te spreken.
17-08-2012, 12:42 door dnmvisser
Overigens is de zakelijke wereld waar Java apps gebruikt worden toch wel een Windows wereld, dit relevantie voor Mac is niet zo erg hoog.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.