image

FBI: DoS-aanval rechtssysteem waarschijnlijk technische fout

zondag 26 januari 2014, 16:45 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-01-2014, 10:01

Een DoS-aanval op een Amerikaans rechtssysteem is zeer waarschijnlijk een technische fout geweest, aldus de FBI, hoewel de opsporingsdienst het niet zeker weet. Vrijdag waren de website uscourts.gov, verschillende andere websites van federale rechtbanken in de VS en het PACER-systeem enige tijd onbereikbaar.

Dit archiefsysteem biedt toegang tot allerlei soorten gerechtelijke documenten en wordt onder andere door advocaten en overheidsdiensten gebruikt. Op het moment van de storing verscheen er een tweet van een account genaamd "European Cyber Army", waarin werd gesteld dat het een aanval op de website had uitgevoerd. Een woordvoerder van de Administrative Office van de Amerikaanse rechtbanken liet tegenover Politico weten dat er inderdaad sprake van een DoS-aanval was.

Zaterdag liet de FBI weer weten dat de onbereikbaarheid van de websites en het rechtssysteem door een technische fout was veroorzaakt en niet een aanval. Een woordvoerder van het Administrative Office bleef tegenover de Washington Post echter volhouden dat het wel degelijk om een aanval ging en ook de FBI heeft nu laten weten dat het de eerdere analyse die stelde dat het een technische fout was opnieuw zal bekijken.

Reacties (1)
27-01-2014, 09:03 door Anoniem
een DOS aanval = _G_een DOS aanval ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.