image

Beheerders van meerdere e-mailhackingsites opgepakt

maandag 27 januari 2014, 09:53 door Redactie, 1 reacties

Bij een internationale operatie zijn verschillende beheerders van zogeheten 'e-mailhackingsites' opgepakt, waar tegen betaling op e-mailaccounts werd ingebroken. Ook verschillende klanten van de websites zijn aangehouden. De arrestaties vonden plaats in China, Roemenië, India en de Verenigde Staten.

De beheerders boden hun diensten aan via websites als needapassword.com, zhackgroup.com, spyhackgroup.com, rajahackers.com, clickhack.com, ghostgroup.org, e-mail-hackers.com, hirehacker.net, anonymiti.com en hiretohack.net. Op verzoek van klanten, die via PayPal betaalden, zou er op bijna 6.000 e-mailaccounts zijn ingebroken.

Klanten

In totaal werden elf mensen aangehouden, waarvan vijf in de VS. Het gaat onder andere om drie klanten van de eerder genoemde websites. Eén van deze klanten betaalde ruim 21.000 dollar aan een Chinese website om wachtwoorden voor e-mailaccounts te krijgen. De twee andere klanten betaalden elk zo'n 1.000 dollar.

De klanten kunnen voor het inschakelen van de e-mailhackingsites een gevangenisstraf van maximaal één jaar krijgen. De twee Amerikaanse beheerders van de websites die door de FBI werden aangehouden hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd.

Reacties (1)
27-01-2014, 15:38 door Anoniem
Tja,dan hadden ze maar niet zo corrupt moeten zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.