image

Website Angry Birds gehackt en beklad

woensdag 29 januari 2014, 11:36 door Redactie, 6 reacties

Aanvallers hebben vannacht de website van het populaire spel Angry Birds gehackt en beklad, zo heeft spelontwikkelaar Rovio bevestigd. De aanval vond plaats nadat verschillende kranten met het nieuws kwamen dat de NSA gegevens van smartphone apps zoals Angry Birds verzamelt.

Rovio publiceerde vervolgens een verklaring waarin het liet weten niet met de NSA samen te werken. Een aantal uren na de publicatie werd op angrybirds.com een afbeelding van de karakters uit het spel geplaatst, met daarop een logo van de NSA en de tekst 'Spying Birds'. De defacement werd na enkele minuten ontdekt, waarna de website anderhalf uur offline werd gehaald, zo meldt het Finse Digitoday. Hoe de aanvallers toegang wisten te krijgen is onbekend. Inmiddels is de website weer in oorspronkelijke staat hersteld en bereikbaar.

Image

Reacties (6)
29-01-2014, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-01-2014, 13:12 door Anoniem
Ach ik vind het wel grappig en zolang men niks stuk maakt of steelt is de impact laag. Had men de beveiliging op orde dan had men dit natuurlijk ook niet zomaar kunnen doen. Ik neem aan dat niemand hier een 0-day voor verspeelt :-)
29-01-2014, 14:04 door Anoniem
"Hoe de aanvallers toegang wisten te krijgen is onbekend. Inmiddels is de website weer in oorspronkelijke staat hersteld en bereikbaar."

ofwel, de website is op dit moment nog steeds kwetsbaar en staat weer online?
29-01-2014, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ach ik vind het wel grappig en zolang men niks stuk maakt of steelt is de impact laag. Had men de beveiliging op orde dan had men dit natuurlijk ook niet zomaar kunnen doen. Ik neem aan dat niemand hier een 0-day voor verspeelt :-)

iemand's logo veranderen en voor lul zetten is voor mij stuk maken (reputatie schade) en is in dit geval wellicht onterecht.
Kortom: niet netjes.

De mensen die 'Had men de beveiliging op orde dan had men dit natuurlijk ook niet zomaar kunnen doen' roepen moeten zelf eens lekker bij een groot dynamisch bedrijf gaan werken met veel poen..zie je omgeving dan maar 100% secure te krijgen te houden :)
29-01-2014, 17:08 door johanw
Ze moeten bij al die advertentienetwerken zijn. Eventueel op die site zetten hoe je rfeclame uit Angry Birds sloopt, dat kan namelijik met Lucky Patcher op Android. Of /en Angry Birds gewoon met een firewall niet online laten gaan, scheelt ook data en accu.
29-01-2014, 21:15 door Anoniem
Door johanw: Ze moeten bij al die advertentienetwerken zijn. Eventueel op die site zetten hoe je rfeclame uit Angry Birds sloopt, dat kan namelijik met Lucky Patcher op Android. Of /en Angry Birds gewoon met een firewall niet online laten gaan, scheelt ook data en accu.
Ik ga gewoon uit van getapte knooppunten, ofwel, alle data wordt voor aankomst al onderschept... Dan is het enkel nog het kraken van encryptie waar nodig, en dat is in veel gevallen natuurlijk appeltje eitje voor de grondleggers van vrijwel alle huidige encryptie-standaarden.

Angry birds verdient z'n geld met advertenties, tevens impliceren ze dan dat advertentienetwerken de schuldige zijn, en om die nou boos te maken lijkt me niet handig...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.