image

OM eist taakstraf voor Marktplaatsoplichting

vrijdag 31 januari 2014, 17:14 door Redactie, 0 reacties

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 33-jarige man uit Dronten die minstens elf personen via Marktplaats oplichtte een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een taakstraf van 180 uur geëist. De man bood via de veilingsite allerlei kaartjes voor concerten en wedstrijden aan.

Daarnaast werden ook motorsportkleding en motoronderdelen aangeboden. Nadat de slachtoffers geld naar de verdachte hadden overgemaakt kregen ze de goederen niet geleverd. De verdachte maakte daarbij gebruik van verschillende namen en e-mailadressen, waaronder het e-mailadres van zijn eigen website. De geldbedragen liet de man op zijn eigen rekeningnummer storten.

"Maar hij heeft ook een valse woonplaats en bedrijfsvestigingsplaats doorgegeven aan gedupeerden", aldus het OM. Als mensen vervolgens bij de man aanklopten vertelde hij steeds dat de goederen bij de post waren kwijtgeraakt. Omdat de meeste goederen niet aangetekend zijn verzonden valt ook niet na te gaan wat ermee is gebeurd bij de post.

De officier van justitie vond het bewezen dat de verdachte valse voorwendselen had gebruikt om de gedupeerden op te lichten. Zij eiste hiervoor vier maanden celstraf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, een taakstraf van 180 uur en toewijzing van de vorderingen van de benadeelde partijen. Daarnaast eiste ze dat er een bedrag van 2755 euro zou worden ontnomen van de verdachte. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.