image

Europol ontmantelt internationaal netwerk van skimmers

vrijdag 31 januari 2014, 16:53 door Redactie, 4 reacties

De Roemeense en Franse autoriteiten hebben in samenwerking met het Europese Cybercrime Centrum van Europol een internationaal netwerk van Roemeense skimmers ontmanteld. Tijdens een operatie op 17 januari van dit jaar werden 11 verdachten aangehouden die van plan waren om naar Italië af te reizen.

Volgens Europol waren de verdachten van plan om zich daar met skimming bezig te houden. Onder de aangehouden verdachten bevond zich ook de leider van het netwerk, alsmede de financiers. Tijdens huiszoekingen op 26 plekken werd allerlei illegale apparatuur in beslag genomen. Ook werden twee fabrieken ontmanteld die het netwerk gebruikte voor het fabriceren van skimapparatuur.

Reacties (4)
31-01-2014, 17:06 door Anoniem
Mooi!

Fijn dat er politie is!

(als tegenhanger op alle reacties over de grote foute overheid: ik weet dat zonder politie men hier veel slechter af is)
31-01-2014, 17:09 door Anoniem
Hoeveel miljoen inwoners heeft dat straatarme land ookalweer, nu met ongelimiteerd vrije toegang tot de rest van Europa?
31-01-2014, 20:10 door Anoniem
Door Anoniem: (als tegenhanger op alle reacties over de grote foute overheid: ik weet dat zonder politie men hier veel slechter af is)
Dat weet ik zo net nog niet. We zijn met een goed functionerende overheid en politie beter af dan zonder. Maar met een slecht functionerende? Eentje die "zielige" onaangepaste ettertjes via transparante truukjes weg laten komen met moord, maar de brave burger steeds harder pakt met allerlei patent onware voorwendselen? Eentje die zich niet aan de eigen wetten houdt, zelfs in de meest vreemde bochten wringt om kromme zaken recht te praten, en systematisch de burger voorliegt? Eentje die steeds meer macht naar ongekozen ambtenaren wegsluist die vervolgens in het geniep plannetjes maken om ons allemaal nog meer vrijheden af te nemen en daar strategisch nog meer over te liegen want anders zeurt het volk maar weer zo?

Punt is dat ze niet alleen een takenpakket hebben van nuttige dienstverlening, waarin ze nogal te kort schieten, maar ook dat ze een vertrouwenspositie bekleden. Voor dat bekleden van die positie hebben ze vertrouwen nodig, dat ze verkwanseld hebben. Er moet dus hard gewerkt worden dat vertrouwen weer te herstellen, maar er is ondertussen zo weinig van over dat je je kan afvragen of deze beroepsverkwanselaars ooit nog in de buurt van enige geloofwaardigheid gaan komen.
01-02-2014, 00:07 door Anoniem
Toch fijn dat er een politie is .. nu de grens weer met controle .. en weer grip op de zaak
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.