image

'Bijna 20% van alle betalingen via mobiele apparaten'

zaterdag 1 februari 2014, 07:05 door Redactie, 1 reacties

Bijna 20% van alle betalingen wereldwijd vindt plaats via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, zo beweert betalingsverwerker Adyen. In december van vorig jaar werd 19,5% van alle transacties via een mobiel toestel gedaan. Een stijging van 55% ten opzichte van een jaar eerder.

Als het om betalingen gaat blijkt dat in de meeste gevallen er vaker via smartphone dan via tablet wordt betaald, maar dat de grootste bedragen via een tablet worden uitgegeven. Een gemiddelde transactie in de retailsector op een tablet bedroeg 89 euro, terwijl dat op een computer 67 euro was, gevolgd door de smartphone met 66 euro. Een beeld dat in de meeste sectoren terugkomt. Alleen als het om reizen gaat geven mensen hogere bedragen achter de computer uit dan op een tablet, namelijk 131 euro tegenover 89 euro.

De meeste mobiele betalingen in de laatste periode van vorig jaar vonden plaats via de iPad, gevolgd door de iPhone. Verder blijkt dat Android-smartphones populairder zijn om mobiel te betalen dan Android-tablets, namelijk 20% tegenover 6,6%. Als er alleen naar betalingen op smartphones wordt gekeken begint Android langzaam op de iPhone in te lopen, hoewel het verschil tussen beide platformen in december nog 21,4% bedroeg in het voordeel van de iPhone.

Reacties (1)
01-02-2014, 09:53 door Anoniem
20% van de betalingen die deze tent ziet. Lijkt me sterk dat ze alle contante betalingen zien, dus is dit weer fijn veren-in-de-eigen-reedt-misleidend. Zeg maar van het kaliber jubelpersbericht waar tenten als equens ons mee bestoken om ons maar zoveel aan de pinpas te "helpen". Gek genoeg niemand die zich druk maakt over hoe zulke spinnen in het web dus gewoon heel erg veel betalingen kunnen zien en dus ook de mogelijkheid hebben --of het nu mag of niet-- om daar eens lekker in te gaan dataminen.

Overigens, Redactie, is die url een beetje een zooitje. "Quoten" werkt er niet in dus als de browser braaf jullie opgegeven url naar jullie servert stuurt klaagt die als zou mijn browser wat verkeerd gedaan hebben. Even creatief met de url en het is opgelost, maar slordig is het wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.