image

Grote Amerikaanse hotelketen onderzoekt cyberinbraak

zaterdag 1 februari 2014, 07:08 door Redactie, 0 reacties

Een grote Amerikaanse hotelketen heeft een onderzoek naar een inbraak op de eigen systemen ingesteld, waarbij de betaalkaartgegevens van waarschijnlijk duizenden klanten zijn gestolen. Het gaat om White Lodging, dat hotels voor hotelketens als Hilton, Marriott, Sheraton en Westin beheert.

Dat meldt IT-journalist Brian Krebs na informatie van bronnen binnen de bankindustrie. De bronnen zouden een fraudepatroon hebben waargenomen met betaalkaarten die tussen 23 maart 2013 en het einde van vorig jaar bij verschillende Marriott hotels in Austin, Chicago, Denver, Los Angeles, Louisville en Tampa werden gebruikt. Al deze vestigingen hebben gemeen dat ze door White Lodging worden beheerd.

In een verklaring stelt Marriott dat er bij één van de franchise-ondernemingen er fraude heeft plaatsgevonden met de systemen die voor een aantal hotels van verschillende merken, waaronder Marriott, de creditcardtransacties verwerken. White Lodging heeft naar eigen zeggen een onderzoek ingesteld, maar wilde geen verdere details geven. Bronnen laten echter tegenover Krebs weten dat de fraude zich vooral bij restaurants, cadeauwinkels en andere plekken binnen de hotels heeft voorgedaan en niet bij de registratiebalie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.