image

Rus krijgt 2,5 jaar cel wegens inbreken op accounts beleggers

zondag 2 februari 2014, 10:09 door Redactie, 1 reacties

Een 33-jarige Russische man is in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens het inbreken op de accounts van verschillende beleggers en het verrichten van frauduleuze transacties via deze accounts. Ook moet de man ruim 500.000 dollar terugbetalen.

Petr Murmylyuk voerde de aanvallen en frauduleuze transacties met een aantal handlangers uit. Hoe de bende toegang tot de accounts op de handelsplatformen wist te krijgen laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie niet weten. Zodra de toegang was verkregen werden telefoonnummer en e-mailadres van het account gewijzigd, zodat het slachtoffer geen waarschuwing zou ontvangen.

Vervolgens gebruikte de bende verschillende gestolen identiteitsgegevens om andere accounts te openen. Tussen de accounts van de slachtoffers en deze andere accounts vonden allerlei transacties plaats, die nadelig voor de slachtoffers waren. De bende rekruteerde buitenlandse studenten om bankrekeningen te openen, waar de winst van de frauduleuze transacties naar werd overgemaakt en uiteindelijk ook opgenomen.

De totale schade van de zwendel, die eind 2010 begon, zou ongeveer één miljoen dollar bedragen. Murmylyuk, die zelf in New York leefde, werd in november 2011 door de FBI opgepakt en vorig jaar aangeklaagd. Zijn drie handlangers werden eerder al tot gevangenisstraffen van 27 en 14 maanden veroordeeld.

Reacties (1)
02-02-2014, 17:21 door Anoniem
Hoe de bende toegang tot de accounts op de handelsplatformen wist te krijgen laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie niet weten.
Zoals ik het lees: social engineering.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.