image

Java en IE hadden grootste aantal gevaarlijke lekken in 2013

dinsdag 4 februari 2014, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Java en Internet Explorer hadden vorig jaar het grootste aantal gevaarlijke lekken, zo blijkt uit een overzicht van GFI Security. Het bedrijf onderzocht het aantal lekken dat vorig jaar in besturingssystemen en applicaties werd ontdekt, alsmede de leveranciers die met de meeste lekken te maken kregen.

Oracle staat in deze overzichten meerdere keren bovenaan. Het bedrijf verhielp vorig jaar 514 kwetsbaarheden in de eigen software, waarvan er 131 als 'high' werden bestempeld. In dit geval zou misbruik van een lek grote gevolgen voor het systeem hebben. Microsoft staat op een derde plek als het om het totaal aantal lekken gaat, maar is eerste als er naar de ernst van de kwetsbaarheden wordt gekeken. Van de 344 lekken bleek dat er 248 in de categorie 'high' vielen.

Applicaties

Wordt er specifiek naar de applicaties gekeken, dan staat Oracle met Java bovenaan wat betreft het totale aantal gepatchte lekken. Vorig jaar werden 193 Java-kwetsbaarheden gepatcht, waarvan er 102 'high' waren. In Internet Explorer werden 128 lekken ontdekt, waarvan 117 in de high-categorie vielen. Google Chrome staat op een derde plek in het overzicht. In de browser werden 168 lekken gepatcht, waarvan er 100 als high waren geclassificeerd.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.