image

Politie arresteert opnieuw verdachten miljoenenroof

woensdag 5 februari 2014, 09:46 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft gisteren op verzoek van de Duitse autoriteiten in Den Haag opnieuw drie verdachten aangehouden in verband met een grote bankroof in februari 2013. Het gaat om een 30-jarige vrouw en twee mannen van 35 en 43 jaar oud.

De Nederlanders waren onderdeel van een leger van katvangers dat over de hele wereld met vervalste bankpassen geld opnam. In een periode van 10 uur tijd vonden er in 24 landen zo'n 36.000 frauduleuze transacties plaats, waarbij 40 miljoen dollar via geldautomaten werd opgenomen. De katvangers moesten het grootste deel van het opgenomen geld weer aan de leiders van de criminele organisatie afstaan.

Omaanse bank

Het geld was afkomstig van een Omaanse bank. Cybercriminelen hadden een creditcardverwerker gehackt die transacties verwerkte voor debitcards die door de Omaanse Bank van Muscat waren uitgegeven. Debitcards worden onder andere door bedrijven gebruikt voor het betalen van personeel en kunnen van tevoren worden opgeladen met een bepaald bedrag. Nadat de criminelen toegang tot het netwerk hadden gekregen, werd de opnamelimiet van de kaarten verwijderd.

De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar deze zaak. Uit het onderzoek is gebleken dat een groep verdachten uit Nederland in Duitsland verantwoordelijk is geweest voor het opnemen van 1,8 miljoen euro. In totaal zijn er nu negen verdachten uit die groep aangehouden. In november vorig jaar werd een 56-jarige Nederlandse vrouw en haar 35-jarige zoon door een Duitse rechtbank wegens de fraude al tot een gevangenisstraf van 4 jaar en 3 maanden veroordeeld.

Reacties (1)
05-02-2014, 11:15 door Anoniem
Maar hadden ze wel hoedjes op dan? Je moet wel nakijken welleke kleur ze dragen. Of is dit gewoon weer volstrekte justitieele willekeur?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.