image

Apple blokkeert onveilige Flash Player in Safari

woensdag 5 februari 2014, 10:00 door Redactie, 4 reacties

Vanwege het recent ontdekte en gepatchte zero-day-lek in Adobe Flash Player heeft Apple besloten om onveilige versies van de browserplug-in in Safari te blokkeren. Adobe liet gisterenavond weten dat aanvallers een onbekend lek in Flash Player gebruiken om computers met malware te infecteren.

Vanwege de ontdekking van het lek kwam Adobe met een noodpatch. Ook voor Mac-gebruikers verscheen een nieuwe versie van Flash Player. Om gebruikers op de Mac te beschermen blokkeert Apple nu de onveilige versies. Zodra gebruikers op een website komen die de Flash Player browserplug-in wil gebruiken krijgen gebruikers de melding "blocked plug-in".

Als ze op deze melding klikken verschijnt er een pop-up met de tekst "Adobe Flash Player is out of date." Vervolgens kan men via de melding de meest recente versie van Flash Player downloaden.

Image

Reacties (4)
05-02-2014, 17:05 door Anoniem
ontdekte en gepatchte zero-day-lek in Adobe Flash Player

Uh, als het gepatcht is, is het dus geen zero-day lek meer... Een "zero-day" is een lek zonder dat er een patch voor is.
05-02-2014, 19:48 door Anoniem
Ja, handig. Een Mac gebruiker komt op een gehackte web site en krijgt een pop-up met de melding dat zijn flash verouderd is, met een download knop. De brave Mac gebruiker downloadt de "flash update", klikt op installeer, "flash" vraagt het paswoord om te installeren en .... de hacker is binnen.
06-02-2014, 01:20 door Anoniem
Of je update Flash als brave Mac gebruiker gewoon via Flash-opties in je systeemvoorkeuren.
06-02-2014, 06:31 door Anoniem
Door Anoniem:
ontdekte en gepatchte zero-day-lek in Adobe Flash Player

Uh, als het gepatcht is, is het dus geen zero-day lek meer... Een "zero-day" is een lek zonder dat er een patch voor is.

.. Zin klopt prima. Lees eens goed: eerst is de zero-day "ondekt" en daarna is de zero-day "gepatcht"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.