image

Maker Ammyy waarschuwt voor 'Microsoftmedewerkers'

vrijdag 24 augustus 2012, 10:52 door Redactie, 52 reacties

De maker van een programma waarmee anderen op afstand op de computer kunnen inloggen waarschuwt voor mensen die zich als Microsoftmedewerker voordoen en slachtoffers zijn software laten downloaden en installeren. De afgelopen maanden zijn ook in Nederland oplichters actief die mensen thuis opbellen en vertellen dat hun computer problemen heeft. Vervolgens moet het slachtoffer een programma downloaden, waarmee de oplichter toegang tot de pc krijgt.

Die toont vervolgens verschillende schermen om het slachtoffer te laten geloven dat er inderdaad een virus op zijn of haar computer staat of dat er andere problemen zijn. Het slachtoffer moet hierna zo'n 250 dollar betalen om de problemen op te lossen. De zogenaamde Microsoftmedewekers laten slachtoffers onder andere de Ammyy remote desktop software downloaden.

Scam
"Als je wordt gebeld door iemand die beweert van 'Microsoft' te zijn of zegt voor hen te werken, en je vertelt dat je een virus hebt of er problemen met je computer zijn die ze via Ammyy Admin kunnen verhelpen, is het zeker een scam", aldus de ontwikkelaar in een verklaring op de eigen website.

"We kunnen je verzekeren dat Ammyy Inc. nooit dit soort gesprekken pleegt en nooit vraag om Ammyy Admin te downloaden en starten." Voor slachtoffers heeft de ontwikkelaar een stappenplan online gezet waarin staat hoe ze de remote desktop software kunnen verwijderen.

Reacties (52)
24-08-2012, 17:50 door Anoniem
Geen idee of ik juist zit hoor maar in systeemeigenschappen (Win7 en andere) bij externe verbindingen, hulp op afstand, verbindingen van hulp op afstand met deze computer toestaan dat vink ik sowiso steeds uit.

Het artikel zal handelen over een malafide software die zou kunnen gedownload zijn.
Opletten geblazen is steeds de boodschap nog steeds trappen er teveel mensen in van die 'slim' opgezette vallen.

Uw computer heeft een probleem, die venstertjes merk je soms ook op malafide sites en andere.
Weer is daar de boodschap, wegklikken indien mogelijk of in extremis via CtrlAltDel sluiten via taakbeheer en zeker niets gaan downloaden.

MicroSoft gaat u zeker niet opbellen.

Dat daar nog steeds mensen in trappen :s
25-08-2012, 14:40 door TD-er
Voor de volledigheid, dit soort telefoontjes wordt ook gepleegd naar Nederlanders.
/me heeft recentelijk nog een laptop van familie onder handen genomen na een dergelijk telefoontje. (en helaas ook daaropvolgende betaling)

Zaken die je moet bedenken na zo'n actie:
- inloggegevens bank aanpassen op een andere computer
- bank bellen en hopen dat de internationale betaling nog tegen kan worden gehouden (meestal niet)
- aangifte doen bij de politie
- voor de zekerheid een schone herinstallatie uitvoeren, maar vooralsnog heb ik geen zaken aangetroffen die schadelijk lijken te zijn. Die ammyy tool staat nog wel geïnstalleerd, maar geen idee of je zonder toestemming nog op die PC remote zaken kunt uitvoeren.
- Ze installeren een warez-versie van Malwarebytes, een standaard versie van Winrar (om de MalwareBytes uit te pakken) en AMMYY's Advanced System Care 5, de trial versie en Microsoft Security Essentials.
- Ze wissen de browser-historie en ruimen de prullenbak op, dus sporen terughalen is lastig.

Geen idee of ze zaken van de PC uploaden, maar wachtwoorden langslopen is na zoiets altijd verstandig.
27-08-2012, 16:16 door Anoniem
ik ben vandaag gebeld door een engels sprekende man (waarschijnlijk uit India) met een soortgelijk verhaal.
Hij zei dat hij van De Global Server was en dat mijn DNS server was geïnfecteerd door hackers (of zoiets).
Hij vroeg geen geld maar wilde op afstand mij wel helpen de computer op te schonen met behulp van ammyy.
Heb ik maar niet toegelaten.
27-08-2012, 18:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2012, 13:20 door Anoniem
Heb net een belletje gehad. Nummer onbekend, Chinees (of zo) in zeer slecht Engels. Ik heb me dom gehouden, ik gebruik sowieso een Mac "You don't have a windows key??? No Ploblem, we do it othelwise" dus het werkt bij niet. Heb een tijdje gespeeld, (eerst de opgegeven website gegoogled, hier geland, toen de exe gedownload en in de text editor geopend en hem alle tekens voorgelezen...) en hem toen verteld dat hij een #$%^&[censuur]@#$%^& is.
Maar het is droevig, ik weet toevallig zelf genoeg om geen last te hebben. Maar ik heb genoeg mensen in mijn kennissenkring zijn er genoeg die in zulke dingen trappen. En dan kan ik de zooi weer opruimen.
Ik pleit voor betere mogelijkheden om te trace waar telefoontjes vandaan komen en waar internetverbindingen vandaan komen. Dat zou een hoop ellende schelen.
08-09-2012, 12:31 door Anoniem
Ook ik ben zojuist gebeld van een 020 nummer. Een man met een accent. India vermoed ik.

I'm calling from Windows..... you've got a hacker problem....

Type inf in the runbox. Howmany files do you see in the map? more then 1300? You've got a hacker problem. They are taking over your computer...
Go back to the runbox and type www.ammyy.com.......

Verbinding werd verbroken.
Toen maar even gegoogled.
Hij belde terug. Sorry for the disconnection.......

Ik heb hem toen gelukgewenst met het feit dat hij niet naast me stond.

Hij verbrak de verbinding.

Deze site was de bevestiging dat dit echt belachelijk is. Microsoft die belt wegens een hacker probleem op mijn computer.
11-09-2012, 07:47 door Anoniem
Deze "mensen"zijn over de hele wereld mensen aan het bellen. Hier in Australie ben ik ook al gebeld door ze.Ze zeiden dat ze vanuit Eerst Australie belden, toen ik zei dat ik hem niet goed verst0nd, toen kreeg ik z'n "floor supervisor" aan de lijn vanuit New Jersey. Ik heb me "dom" gehouden, een heleboel vragen op ze afgevuurd waar ze geen antwoord op hadden behalve: "Miss, if you are suspicious, don't be" en Miss, what can we do for you if you are so suspicious", ( ik had ze uitgelegd dat mijn programma in het Nederlands was ), en toen heb ik op het laatst gezegd: "You guys have been busted by the CCBA (Computer Crime Busters Australia ), you have 10 minutes to clear up and leave before you get arrested". Hahaha, toen werd er snel opgehangen. Dus aan iedereen: opgepast. Oh, by the way: de CCBA bestaat natuurlijk niet, maar wel leuk om ze mee terug te pakken.
19-09-2012, 15:02 door Anoniem
ik ben ook net gebeld door een Engels sprekende juffrouw.
Zij vertelde me dat ze al mijn computerverkeer kon lezen of iets dergelijks.

Ze vroeg me om naar www.amyy.com te gaan en daar vervolgens iets te downloaden.

Dat downloaden heb ik niet gedaan, omdat ik het niet vertrouwde.

Ze speelde de beledigde dame en verbrak de verbinding, omdat ze dacht dat ik haar voor de gek hield.

Ik hoop dat ik nog niet te ver ben gegaan en er niks met mijn computer gebeurd is.
02-10-2012, 18:06 door Anoniem
Het is een patroon, gebeld worden door mensen met een accent uit India. Ze moeten nodig iets nieuws verzinnen.
06-10-2012, 13:54 door Anoniem
Ben vandaag gebeld door een engels sprekende man van Microsoft betreffende Windows XP.Ik had al mijn twijfels maar ben er toch mee verder gegaan totdat er een id nummer ingevuld moest worden. Een zeer vasthoudende man met een Indiaas
accent. Wist alle nummers en ook welke computer ik heb. Toen ik op een site van Google kwam via deze man zag ik deze site en begreep ik dat hier iets niet in orde was. Ik hoop dat ik niet te ver ben gegaan en dat er niemand in mijn computer kan inloggen. Beet5je ongerust.
Astrid
17-10-2012, 02:05 door Anoniem
Mij het zelfde overkomen...toch wel een kater.. want dat overkomt mijdat niet toch .............. ik had toevallig ook een onterecht vermeend probleem met mijn website. waardoor ik het gesprek serieus nam. Gelukkig gaf ik mijn IP adres niet.... maar,, dat was in mijn gevoel close to call.. ofwell als de ander nog iets overtuigender was het shit happen
groet theo www.a-ab.nl
reactie???> graag
ik las ergens dat ik aangifte kan doen.. zoek het uit
17-10-2012, 17:26 door Anoniem
Zojuist gebeld door een Engels sprekende dame met een overduidelijk Indias accent. Zij vroeg mij ook de bekende acties te ondernemen. Ik vertelde dat mijn pc nog moest opstarten. Ondertussen gevraagd hoe het weer was, wat zij aan had, en na een minuut of 5 was het dan zo ver. Ik kon haar natuurlijk slecht verstaan, kon de Windows-toets niet vinden en nog meer van dat soort smoezen, Uiteindelijk vroeg zij of ik die handelingen nu had uitgevoerd. Nee, dat had ik nog niet, want was er wel iets mis met mijn pc? Zij haalde haar manager erbij die omslachtig uitlegde welke functie hij bij Microsoft had, en dat hij kon zien dat mijn pc geinfecteerd was. Toen maakte ik de fout door al meteen te vragen of hij dan mijn IP adres kon geven. Dat kon hij natuurlijk niet, dus werd er opgehangen. Het gesprek heeft dus niet langer dan 17 minuten geduurd. En dat is de truck, HOUD ZE ZO LANG MOGELIJK AAN DE LIJN! De telefoonkosten zijn voor hun rekening. Ik las ergens op een blog dat iemand 45 minuten heeft gehaald. Enfin, ze zullen nog wel een keer bellen, want dit record moet te breken zijn...
Edward
02-11-2012, 13:41 door Anoniem
Net ook gebeld. 1 uur en 25 minuten aan de telefoon gehangen. Deed alsof ik engels niet verstond dus dat ging letter voor letter. Toen ze geld vroegen heb ik pc uitgeschakeld en werd ze kwaad en verbrak verbinding....
16-11-2012, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem: Geen idee of ik juist zit hoor maar in systeemeigenschappen (Win7 en andere) bij externe verbindingen, hulp op afstand, verbindingen van hulp op afstand met deze computer toestaan dat vink ik sowiso steeds uit.

Het artikel zal handelen over een malafide software die zou kunnen gedownload zijn.
Opletten geblazen is steeds de boodschap nog steeds trappen er teveel mensen in van die 'slim' opgezette vallen.

Uw computer heeft een probleem, die venstertjes merk je soms ook op malafide sites en andere.
Weer is daar de boodschap, wegklikken indien mogelijk of in extremis via CtrlAltDel sluiten via taakbeheer en zeker niets gaan downloaden.

MicroSoft gaat u zeker niet opbellen.

Dat daar nog steeds mensen in trappen :s
19-11-2012, 10:06 door Anoniem
Idem dito hier. Is al de derde keer in twee weken dat ze bellen. Ik heb aangehoord wat ze wilden, maar op het moment dat ze me vroegen om met de Windows toets en R de website van Ammy te runnen, had ik de bevestiging die ik zocht. Scam! Microsoft die vraagt om de remote desktop software van een concurrent te gebruiken terwijl ze zelf een eigen remote desktop programma standaard met windows meeleveren....?

Wat ik me wel afvraag is hoe ze aan mijn telefoonnummer komen. Enig idee?
24-11-2012, 10:00 door Anoniem
Ook ik ben zojuist gebeld door een zekere Chris Porter met een Indiaas accent.
Het toeval wil dat ik op een van mijn laptops een opstart probleem heb, dus ik was eerst nogal verrast dat er werd gebeld.
Omdat mijn computer zo traag opstart en langzaam draait, had ik ondertussen de tijd om nadat Chris Porter mij de website ammyy doorhad gegeven even te googlen op ammy. Toen werd mij al een beetje duidelijk waar het gesprek heen ging. Omdat het allemaal heel traag ging, werd mij de vraag gesteld of ik nog een tweede computer had op het hetzelfde adres. Toen ik hier positief op antwoorde vroeg Chris mij deze computer te gebruiken en eerst de eventlist te bekijken. Natuurlijk staan hierin nogal wat waarschuwingen, waaruit hij de conclusie trok dat ook deze computer besmet was en waarschijnlijk ook op het punt stond om te crashen. Opnieuw werd me gevraagd om ammy via [Windows] [R] te toetsen. Hier kwam ik wel direct op de ammy site, maar ik vertelde dat mijn anti-virus programma een melding gaf dat deze website geblokt was. Chris kwam nu met de suggestie om de teamviewer website te gebruiken. Ik vertelde hem dat ook nu mijn antivirus een melding gaf. Vervolgens werd me gevraagd om hetzelfde nogmaals via de browser te doen. Toen ik aangaf dat ook die was geblokkeerd, kreeg ik, nadat Chris eerst had overlegd, het verzoek om mijn antivirus programma uit te zetten. Inmiddels had ik deze site net gegoogled en wist ik zeker dat het foute boel was.
Toen ik Chris vertelde dat ik hem niet geloofde en dat hij een ordinaire hacker was, kreeg ik eerst nog een verhaal dat hij echt uit de US belde en dat hij wel degelijk van Microsoft was. Uiteindelijk gooide hij de hoorn erop.
Helaas heb ik Chris maar 40 minuten aan de telefoon gehad, dus geen record.
Een beetje gezonde argwaan is wel noodzakelijk.
Blijkbaar loont het toch voor deze hackers om dit soort gesprekken te voeren.
03-12-2012, 16:24 door Anoniem
ik werd vandaag gebelt door die oplichters, toen zag ik deze site opeens heb gelijk opgehangen
11-12-2012, 13:46 door Anoniem
ik werd ook gebeld, toen ik hoorde dat "microsoft"me belde wist ik al genoeg, heb het meisje een tijd bezig gehouden en me echt enorm dom gehouden. tussen het bellen had ik ruim de tijd om zoveel mogelijk info te verzamelen:

vanaf dit nummer bellen ze
006565497192

ze zitten in singapore maar ik kan geen adres vinden (anders hadden ze nu 500 pizzabezorgers en een vrachtwagen zand aan de deur staan)

ze willen dat je ammyy instaleert en werken veel via de command prompt, ik denk om dingen zo moeilijk mogelijk te laten lijken. toen ze begon te pushen dat ik dit software moest installeeren heb ik ze de huid eens vol gescholden. eigenlijk hoop ik dat ze me nog eens bellen, ik heb de luchthoorn naast de telefoon staan voor als ze weer bellen (ik hoop echt dat ze zon headsetje dragen :P )

ook heb ik aangifte gedaan bij de politie, maar die hadden duidelijk al heel veel meldingen erover gehad en konden er niets tegen doen.
14-12-2012, 10:57 door Anoniem
Ook ik ben vanmorgen gebeld door Ammyy.com (tel: 0014259053074).
Er was een tijd geleden ook al door dit nummer gebeld maar toen was ik niet thuis.
Ik heb toen op internet het nummer opgezocht en kwam er al gauw achter, dat het om oplichting ging.
Ik heb toen het nummer opgeslagen in mijn telefoon (onder oplichting) en er een speciaal deuntje aangegeven.
Zo wist ik dus, dat het de nep-Microsoft office was.

Ik heb de desbetreffende dame (in het engels) zo'n 25 minuten aan de telefoon gehad.
Eerst moest ik mijn pc aan zetten (ff wachten...), toen www.ammyy.com zoeken via Google.
Haar het tig-keer laten spellen......toen aangegeven, dat de site niet geladen kon worden (flauwekul uiteraard).
Ik moest maar een andere site proberen (www.support.me en www.logmein123).
Ook dat lukte uiteraard niet.......
Uiteindelijk was ze het zat......en gaf aan, dat ze t.z.t. nog wel terug zou bellen.
Ik hoop, doordat ik haar 25 minuten aan de telefoon heb kunnen houden, dat ze hierdoor anderen niet hebben kunnen oplichten.

U bent gewaarschuwd...
19-12-2012, 10:52 door Anoniem
Ook gebeld vanaf dit nummer 006565497192 en toch zeker een half uur aan de tel. gehad.
Ik wist gelijk al waar het heen ging en heb het gesprek maar beëindigt.

Trap hier niet in.
28-12-2012, 16:01 door Anoniem
Ik heb ze vanochten ook aan de lijn gehad. Gebrekkig Engels met Indiaas accent. Ik vertrouwde het niet maar ben toch een eind met ze op gegaan. Om mijn wantrouwen weg te nemen vroegen ze mij het SID op te zoeken. Wonderbaarlijk genoeg konden ze mijn SID zo oplepelen. Uiteindelijk vroegen ze me naar www.ammyy.com te gaan. Toen wist ik zeker dat er iets niet in de haak was want microsoft zou altijd vanaf eigen sites werken. Ondertussen op mijn Mac gegoogled en onder meer deze pagina gevonden.
Wonderbaarlijk ook hoe kwaad ze werden als je suggereerde dat ze niet van MS waren. Geen enkele klantenservice zou dergelijk gedrag tonen. Als je al iemand wilt overtuigen van je oprechte bedoelingen dan zou je denken dat ze vriendelijk en geduldig zouden blijven. Vreemd want alleen al daardoor vallen ze door de mand.
29-12-2012, 23:33 door Anoniem
Vandaag ben ik gebeld door Ammyy.com (tel: 0014259053074).

Ik was al een keer eerder gebeld (had het nummer via internet opgezocht, dus wist dat het nep-microsoft was) en had het nummer onder "opgelicht" in mijn telefoon opgeslagen, dus het "spelletje" maar weer meegespeeld.

Deze keer een jonge man van 20, genaamd Assis.
Hij zei, dat hij via Canada belde maar woont in India.

Ik heb hem 45 minuten aan de telefoon gehad.
Uiteraard is het hem niet gelukt om mij te overtuigen van een "geïnfecteerde" pc (mijn pc draait trouwens op Linux).
Hij gaf mij zelfs zijn privé mobiele nummer (nog iemand interesse om hem te bellen?)
03-01-2013, 10:46 door Anoniem
Ik ben zojuist gebeld en met de mensen doorgegaan tot het opgeven van mijn ID- en IP-adres, wat ik weigerde te doen.
Ze klonken heel overtuigend (Microsoft international in Manchester). Het telefoonnummer dat ik te zien kreeg was: 008000229239.
Ik haakte af omdat ik geen begrip hoorde voor het feit dat ik dacht dat ik met hackers te maken had. Toen ik mijn verontrusting uitte werden ze een beetje te opvliegend, omdat ik hen niet vertrouwde.
Daarna op zoek gegaan met Google en op deze site beland, dus ik weet nu dat ik goed heb gehandeld.
04-01-2013, 14:58 door Anoniem
Gebeld door 006565497192. Met de mededeling dat de computer een virus had. Man met accent uit India. Ik werk bij de politie, heb ik onmiddellijk gezegd en toen werd opgehangen. Dit is een bedrijf dat virussen wil downloaden op je computer. Wees dus voorzichtig. Op niks in gaan. Ik zal in ieder geval het nummer doorgeven aan interpol.
09-01-2013, 10:20 door Anoniem
Ik werd vandaag zo'n gast gebeld. ik heb hem zo lang mogelijk aan het lijntje gehouden; it was fun
09-01-2013, 10:37 door Anoniem
zo juist gebeld met net zo verhaal , gelukkig zag ik de waarschuwing op internet dat microsoft nooit belt . Bedankt voor de waarschuwing . Voor iedereen die ook zo,n telefoontje krijgt , zie de waarschuwing van microsoft.
09-01-2013, 13:53 door Anoniem
ook wij krijgen nog elke keer telefoontjes van hun.. we zijn net ook weer opgebeld door ze. De eerste keer dat we zijn gebeld deden ze idd zich voor als medewerkers van microsoft.. ok bij ons hadden ze gebrekkig Engels.. Mijn vriend heeft verstand van computers dus dat kwam goed uit.. we deden een paar stappen van wat ze ons verteld hadden.. we konden zien dan er veel complicaties waren in onze laptop, ze vertelde ons dat we een programma moesten downloaden en installeren dat gedaan te hebben kwam er een menu in beeld en konden ze onze latop over nemen... ze vertelde erbij dat de computer dit zelf deden en hun er niet bij konden (gelogen dus, mijn vriend kon zien dat dat niet zo was) er kwamen allemaal nummers en cijfers voorbij.. toen dat stopte konden we lezen dat er een error was, ook konden we zien dat hun dingen zelf intypte en het beeldscherm rood maakte.. de stem vertelde mij dat als het beeld rood werd er een virus in zat.... wat dus niet waar is.. we wisten al wel dat het niet goed zat maar door dit wisten we het super zeker.. wij gezecht dat het allemaal aan hun lag en dat we de verbinding verbreken.. maand niks weer gehoord en daarna beginnen ze weer te bellen. Gezecht dat we geen computers in huis hebben en klaar waen ze met het gesprek. nu bellen ze nog 1 keer in den week of 1 keer a 2 weken. Als we dan op nemen met hallo word er niks gezecht en na een paar seconden word er weer opgehangen
18-01-2013, 13:29 door Anoniem
Dag, vandaag ook gebeld en alleen het programma gedownload maar geen verbinding gemaakt en tot aan inlogscherm waarop ik mijn IP moest intypen en toestemming moest geven dat ze mee konden kijken. Ik ondertussen ook gegoogled en hier terecht gekomen. Achteraf had ik het meteen moeten afkappen. Ik dacht dat ik een goede virusscanner had/heb en het gekke is dat ik vandaag veel problemen had met mijn computer en daardoor geloofde ik het eerst. Lijkt alsof er dus al een virus op zit of dat ze er op afstand al in hebben gekeken? Hoe komen ze anders aan mijn vaste telefoonnummer?

Moet ik me zorgen maken? Heb dus alleen het programma van Ammyy geïnstalleerd en ga het weer proberen te verwijderen.

NIET OP INGAAN DUS. Het gebrekkige engels is inderdaad een signaal en snap mezelf ook niet dat ik ze eerst nog het voordeel van de twijfel gaf.
09-02-2013, 15:47 door Anoniem
ik werd ook gebeld door een meneer met in indiaans accent die engels sprak ik wist niet wat ik moest doen we waren uiteindelijk 2uur en 8min bezig en toen zij ik dat ik microsoft nl ging bellen en hij hing gelijk op
12-02-2013, 19:21 door Anoniem
dinsdag 12 februari gebeld door een engels sprekende dame die zei dat ze belde namens Windows security en dat er virussen op mijn computer zaten en dat als ik niet haar programma zou volgen, mijn computer zou crashen en alle files vernietigd zouden worden. Gelukkig was er iemand van thuiszorg hier die mij gebaarde om direct op te hangen. Dat heb ik toen gedaan; vervolgens las ik over de oplichtingspraktijken van deze personen. Het nummer was 006565497192
02-03-2013, 14:20 door Anoniem
Vandaag en ook 2 weken geleden werd ook ik gebeld vanaf het 006565497192 nummer.
Als programmeur leuke tijd gehad aan de telefoon, maar ik ben nog geen recordhouder van het het langst volhouden.
Nu ben ik geen expert in het traceren van telefoonnummers, maar dit nummer duikt zo vaak op, dat het toch mogelijk moet zijn om uit te vinden waar deze scam wordt uitgevoerd. En er dan ook iets aan te doen lijkt mij.
07-03-2013, 18:56 door Anoniem
Het zijn de volgende nummers die bellen en iemand die zich uit geeft als Microsoft.


Let dus op de volgende nummers: 006565497192 - 0016184658085 - 0017187889020 - 0018172759369, of er staat Privé met alleen 0000000000000.

Ophangen!!

Het schijnen nummers uit Singapore te zijn en je krijgt een Aziatisch/ Engels sprekend persoon aan de lijn.

Tip! Zeg gewoon dat je de politie belt! ( Uiteraard in het Engels!)
08-03-2013, 08:33 door Anoniem
Vandaag ook weer de engels sprekende dame aan de lijn gehad via 006565497192. Wat een verontwaardiging als je niet doet wat ze zegt, lol. Een kwartiertje die onzin aangehoord. Ze gaat mij nu afsluiten van Internet. hahaha. Ik heb gezegd dat dat goed was. Dat is blijkbaar nog niet gelukt, want ik kan dit nog posten ;-)
10-03-2013, 10:40 door Anoniem
erg vast houdend groepje ben dezeweek al vier keer gebeld door hun
hoop dat ze kramp krijgen in hun kaak erg jammer dat er zulke mensen er zijn
12-03-2013, 20:52 door Anoniem
ik ben maandag 10-3-2013 ook gebeld. de dame (en heer) waren slecht te verstaan (een soort Aziatisch-Engels). UIteindelijk deden ze me doen geloven dat er van alles mis was en dat mijn computer zou crashen. Via slinkse wijze wilde ze mij IP adres laten oplezen. Dat heb ik dus niet gedaan. Toen werden ze boos en brulde dat het dan 'that you will responsible that your computer will crash' en verbraken ze de verbinding.
14-03-2013, 11:56 door Anoniem
ook ik ben gebeld door het nummer: 006565497192. ik deed net of ik haar niet begreep en niet kon horen. binnen 10 seconden had ze opgehangen. volgens mij ben ik ook al vaker gebeld door dit nummer, gestoorde mensen dat het zijn! die hebben echt een draadje los
18-03-2013, 16:33 door Anoniem
Klant aan de lijn die ook door dit nr wordt lastig gevallen, zelfs in de Nacht.
28-03-2013, 12:12 door Anoniem
Vandaag ook gebeld door:
006565497192

Zogenaamd van 'Microsoft Software Development in London UK'. Hij zei: U heeft een serieus security probleem met uw Windows PC. Ik vroeg hem hoe hij dat wist, maar daar had hij geen antwoord op.
Ik gebruik namelijk een Mac (en nog een paar laptops van mijn werk, maar die worden netjes onderhouden met security policies etc, dus geen kans dat hij daarbij kan.)

Snel ophangen, zonde van je tijd!
27-04-2013, 11:45 door Anoniem
Wanner houdt dit gedonder nu eens op! Voor de 6e x ben ik gebeld met 00656497192 en steeds afgewimpeld en zelfs gedreigd met de politie. Het heeft geen enkel effect, ze blijven gewoon bellen! Ik vind het schandalig en vraag mij af hoe ik hier vanaf kom. Heeft iemand nog een goeie tip?
08-08-2013, 14:26 door Anoniem
Vandaag ben ik ook gebeld door 003719999999 (Latvia..?)
Met de naam "Microsoft Certified", slecht engels, ongeduldige stem met de boodschap dat ik veel downloads had en of mijn computer nu aan stond. Verder ben ik al niet gegaan, want ik vermoedde al onraad en had geen tijd. De volgende keer wil wel met "het spel" mee spelen om de 49 min. te verbeteren..:)
13-08-2013, 10:36 door Anoniem
Vandaag ook gebeld door "Microsoft" met een computerprobleem (0017187889020). Een paar weken terug hadden ze ook een al een paar keer gebeld maar we waren niet thuis. Ik had al gauw door dat dit niet in de haak was. Mijn engels is ook niet erg goed maar deze ook niet. Het leek wel of er een bandje werd afgespeeld. Ik heb gauw opgehangen.
23-10-2013, 15:51 door Anoniem
En ze zijn nog steeds actief, met mijn Microsoft licence nummer, ik ben vrolijk meegegaan in het gesprek tot het moment dat de persoon mijn computer wilde "overnemen", en boos dat hij werd. Wel vervelend dat ze je bellen en toch wel wat van je weten. Dus pas op iedereen.
11-01-2014, 18:09 door Anoniem
Vandaag gebeld door "Microsoft" Ze kregen zgn. veel spam berichten van mijn computer. De computer zou gehackt zijn, en zou er mij wel even vanaf helpen. Hij liet mij mijn Windows code opzoeken, die hij keurig wist te vertellen, als "bewijs" dat ie echt van Microsoft was.
Liet me toen in het Windows Eventlog kijken, waar de groot aantal meldingen het bewijs zouden zijn dat mijn computer gecompromitteerd was.
Ze zouden me daarvan wel even af helpen. Ik zou van de site http://pcdilemma.webs.com een programma moeten downloaden en installeren "ShowMyPC3152.exe"
Ik had hem toen al een 1/2 uur aan het kletsen gehouden, en vond het toen tijd om op te hangen.

Ik heb die site en dat programma nog even na gegoogled en het blijkt een open source programmaatje te zijn, waarmee je een PC kan laten overnemen. Dus ze gebruiken niet alleen de Ammyy software.
20-01-2014, 15:26 door Anoniem
Net gebeld door het nummer 0037 19999999 (7x9) Dit nummer stond ook al in een eerdere post, en wordt dus nog steeds gebruikt door de fraudeurs
17-05-2014, 12:09 door Anoniem
Schrik van wat ik hier lees. Net gebeld, wel download gestart (inmiddels weer verwijderd), maar niet verder gegaan.
Krijg de laatste tijd veel spam, voorheen nooit, dus dacht dat het waar was. Maar ik geloof dat ik net op tijd ben afgehaakt, ze hebben mijn computer niet over kunnen nemen.
Zal gelijk de rest van mijn gezin waarschuwen, en ook via Fb mijn vrienden waarschuwen.
Ik hoop dat ik op tijd ben afgehaakt, maar ga wel via mijn tablet e.e.a aan wachtwoorden wijzigen.
28-05-2014, 14:17 door Anoniem
Wij zijn de laatste paar maanden regelmatig gebeld door slecht sprekende mensen met de melding dat zij van Microsoft waren en dat mijn computer regelmatig berichtjes naar Microsoft had gestuurd m.b.t. problemen. Mijn computer was daardoor erg traag geworden en dat konden zij verhelpen.
Uit niewsgierigheid het verhaal maar aangehoord en gedaan of de verbinding slecht was. Na elke zin of halverwege gemeld dat de verbinding slecht was zodat ze zo lang mogelijk aan de lijn zouden blijven. Uiteindelijk maar om hun nummer gevraagd om zelf even terug te kunnen bellen. Toen werd de verbinding verbroken. Na een kwartier weer gebeld door dezelfde man. Of ik in de uitvoerbox het volgende in wilde tikken : evenpvwr. Ik heb toen iets anders ingetikt en gezegd dat het fout ging. Nog twee keer 'geprobeert'en toen nam een vrouw het gesprek over. Of ik via de Internet Explorer het volgende adres wilde intikken : WWW.AMMYY.COM . Gezegd dat ik een netwerk-error kreeg en toen moest ik het via GOOGLE maar eens proberen. Daar zie je dan ook meteen dat je te maken hebt met oplichters. Dit gemeld en weer gevraagd om een telefoonnummer. Ik kreeg zowaar het volgende nummer : 0800 - 323 - 4000. Gevraagd in welk land zij zaten. De verbinding werd toen aan hun kant slecht, maar ik verstond Belgium. Daarna werd er gevraagd of ik doof was, waarop ik zei dat ik het niet goed verstond omdat ik doof ben. Het nummer uiteraard niet gebeld.De volgende keer ze zo lang mogelijk aan de lijn houden door de telefoon niet op te hangen.
26-06-2014, 18:30 door Anoniem
0018172759369 2 keer gebeld door dit nummer echt vervelende gasten en ze vragen do you speak English?
04-08-2014, 16:05 door Anoniem
Ze blijven het blijkbaar proberen. De laatste weken al 3x door zo'n fake nummer gebeld. Neem niet meer op. Eén keer zonder nummerweergave, dan weet je het dus niet helaas, maar meteen neer gelegd.
15-10-2014, 14:00 door Anoniem
15 oktober 2014 13:45 gebeld door nummer 0017145351665. Kreeg een slecht Engels sprekende man aan de telefoon met de mededeling dat mijn computer geïnfecteerd zou zijn met virussen. Hij verzocht mij om naar google te gaan enz. enz.
Het bekende verhaal. Dus mensen ze zijn nog steeds bezig.
05-11-2014, 21:29 door Anoniem
Vandaag de stommiteit uitgehaald om deze groep toegang tot de pc te geven. Wat extra informatie voor anderen: Ze gebruiken ook join.me en teamviewer. Opera vinden ze geen prettige browser. Voor de tarieven laten ze www.enfracomsolutions.co.uk zien. Ik moet nu weer een losse dvd speler zoeken om met knoppix de pc weer te kuisen. Bedankt voor de informatie m.b.t. de vergrendeling die ze toepassen. Als het alleen een vergrendeling is, hoef ik niet de harde schijf te wissen waar ik bang voor was. Zij hingen op nadat ik gezegd had dat ik niet van plan was om te betalen, maar erover wilde na denken.
13-11-2014, 11:14 door Anoniem
Mijn Moeder van in de 90 is ook gebeld door "Microsoft" dat haar computer gehack was. Omdat de man Engels sprak ging het wat moeilijker, ze moest in google ammyy invoeren maar het lukte verder niet. (ze is best wel handig op de computer FB en skype doet ze regelmatig) en omdat ze het niet vertrouwde zei ze dat e man maar terug moest bellen als haar zoon er was.(Tot op heden nog niet terug gebeld. (jammer, ik weet wel raad met dat soort figuren @$%#$%$#$)
24-01-2015, 09:50 door Anoniem
Vandaag werd ik gebeld door een Engels sprekende meneer (uit India). Hij gebruikte het volgende telefoonnummer: 0017187889020. Hetzelfde verhaal.... hij werkte voor Microsoft en volgens hem zou er Maleisische spyware op mijn pc geïnstalleerd zijn, wat mijn pc kon beschadigen. Ik moest de pc voor hem opstarten, zodat hij de spyware kon verwijderen. Vertrouwde het natuurlijk niet en heb met een smoes (moest snel weg), snel een eind aan het gesprek gemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.