image

Windows hacken vanaf je iPhone of iPad

vrijdag 24 augustus 2012, 11:22 door Redactie, 4 reacties

Wie de populaire hackertoolkit Metasploit wil gebruiken om de veiligheid van systemen te testen is niet gebonden aan een desktop of laptop. Het programma werkt namelijk ook op een gejailbreakte iPhone of iPad, zo laten de ontwikkelaars weten. Het gaat hier eerder om een herinnering dan een nieuwe feature, aangezien Metasploit al vanaf 2010 op de iPhone draait.

Ontwikkelaar Rapid7 heeft nu een nieuwe handleiding online gezet die in een aantal eenvoudige stappen uitlegt hoe iedereen van zijn gejailbreakte iPhone of iPad een mobiele hackeenheid kan maken. Metasploit bevat talloze programma's en exploits om een groot aantal besturingssystemen en applicaties te hacken.

Reacties (4)
24-08-2012, 11:26 door sabofx
Heel nice! Ik hoop dat men ook een variant voor android gaat ontwikkelen..
24-08-2012, 12:08 door Anoniem
"Ik hoop dat men ook een variant voor android gaat ontwikkelen.."

Je kunt op moderne androids ubuntu op de achtergrond draaien en dan via een ssh app verbinden met je locale ubuntu installatie vanuit waar je metasploit kunt gebruiken

Greetingz,
Jacco
24-08-2012, 20:22 door Anoniem
Ik stel mij nog steeds de vraag waarom malafide software en hackertools nog steeds niet van het Internbet verdwenen zijn.
Waarschijnlijk staan ze onder de noemer: voor educatieve doeleinden denk ik ...
25-08-2012, 16:44 door Anoniem
Door Anoniem: "Ik hoop dat men ook een variant voor android gaat ontwikkelen.."

Je kunt op moderne androids ubuntu op de achtergrond draaien en dan via een ssh app verbinden met je locale ubuntu installatie vanuit waar je metasploit kunt gebruiken

Greetingz,
Jacco

Het zou mooier zijn als Metasploit gewoon native zou draaien. Een Ubuntu installatie die op de achtergrond draait lijkt me niet bevorderlijk voor de batterijduur.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.