image

Overheid vraagt Twitter om gegevens 14 accounts

vrijdag 7 februari 2014, 11:52 door Redactie, 1 reacties

De Nederlandse overheid heeft Twitter in de laatste zes maanden van vorig jaar om de gegevens van 14 Twitteraccounts gevraagd, zo blijkt uit een nieuw transparantierapport. In totaal kreeg Twitter in deze periode minder dan 10 verzoeken. In 56% van de verzoeken werd er "wat informatie" verstrekt.

Over heel 2013 genomen blijkt de overheid minder dan 20 verzoeken te hebben ingediend. Ook in de eerste helft van vorig jaar ontving Twitter minder dan 10 verzoeken, die op minder dan 10 Twitteraccounts betrekking hadden. In 33% van de gevallen werd toen informatie overhandigd.

Wereldwijd genomen was er de afgelopen jaren een stijging van 66% in het aantal overheidsverzoeken. De verzoeken hadden op meer dan 6400 Twitteraccounts betrekking. Twitter heeft in totaal 230 miljoen actieve gebruikers. De meeste verzoeken (59%) zijn van de Amerikaanse autoriteiten afkomstig.

Image

Reacties (1)
07-02-2014, 13:30 door Anoniem
Getallen en Percentages Let op!

Je ziet het bijna nooit zo mooi geïllustreerd naast elkaar staan (afbeelding).

Percentages kunnen functioneel zijn of slim heel indrukwekkend bedoeld zijn.
Realiseer je dat wanneer alleen percentages gegeven worden dat een vervanging kan zijn voor hele lage cijfers, dat maakt geen indruk en siert slecht in rapportages.

" 'HeadbangerComputerMadware' met 100 % toegenomen".
Situatie 0 personen, nieuwe situatie 1 persoon die zijn zelfbeheersing verloor na het zien van een computer melding en effectief het beeldscherm in tweeën kopte.

Kleine broertje wil ook en doet het na met computerhardware van mama.
"Verdubbeling 'HeadbangerComputerMadware' binnen een week".

Dat was 1 keer en nooit weer, afgelopen!
" Afname 'HeadbangerComputerMadware' met 200%! "

(Geen kritiek op de redactie, eerder op degenen die nieuws aanleveren en een tip voor de lezers extra erbij stil te staan.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.