image

Overheid stopt na 11 jaar met Waarschuwingsdienst

vrijdag 7 februari 2014, 16:22 door Redactie, 5 reacties

De overheid stopt na 11 jaar met de Waarschuwingsdienst, de dienst die via sms, e-mail en de eigen website voor dreigingen en nieuwe beveiligingslekken waarschuwt, zo laat de de dienst op de eigen website weten. De Waarschuwingsdienst werd op 13 februari 2003 in het leven geroepen.

De website was door GOVCERT.NL opgezet, dat inmiddels in het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is overgegaan. Volgens de Waarschuwingsdienst is de focus komen te liggen op de Rijksoverheid en de vitale sectoren in Nederland. Ook worden de meer inhoudelijke beveiligingsadviezen via de website van het NCSC beschikbaar gesteld.

"Voor niet-professionals en andere overheden stuurt het NCSC op publiek-private samenwerking. De Waarschuwingsdienst wordt daarom in samenwerking met ECP in de loop van dit jaar vervangen door een nieuwe dienst", aldus de aankondiging. Zolang de nieuwe website nog niet actief is zal de Waarschuwingsdienst online blijven en voor dreigingen blijven waarschuwen.

Reacties (5)
07-02-2014, 16:52 door Wadjinn - Bijgewerkt: 07-02-2014, 16:53
Wie vertrouwt nu adviezen van iemand die je bespioneert en afluistert?
07-02-2014, 17:10 door Anoniem
Hmm, ik hoorde het NCSC gisteren bij Ordina nog trots vertellen over de waarschuwingsdienst.....heel vreemd dit.

Waarom vroegen ze wie er allemaal van de waarschuwingsdienst gehoord had? hebben ze vingers geteld en op basis daarvan besloten vandaag te stoppen?
07-02-2014, 19:23 door Anoniem
Door Anoniem: Hmm, ik hoorde het NCSC gisteren bij Ordina nog trots vertellen over de waarschuwingsdienst.....heel vreemd dit.

Waarom vroegen ze wie er allemaal van de waarschuwingsdienst gehoord had? hebben ze vingers geteld en op basis daarvan besloten vandaag te stoppen?
Ja, vast. Haha.
Waarschuwingsdienst bestaat zo te zien nog steeds en blijft bestaan. Het bestaat zelfs al bijna 11 jaar, dus al 11 jaar krijgen Nederlanders die het willen horen informatie als er groot gevaar is. Alleen is dat straks dus niet meer bij de overheid.
08-02-2014, 11:34 door Anoniem
Het is blijkbaar beleid mensen af te luisteren, dus stopt men met waarschuwen om geen slapende honden wakker te maken.

Ach ja, beleid oid nooit in steen gebeiteld. Dat heet dan voortschrijdend inzicht. Of nee, dit heet 'terugtredende overheid'.

Briljante timing trouwens, net na Plasterk's ontboezeming dat het eigenlijk allemaal maar een best guess was. Minister: ga eens aan het werk, en houd op mediageniek te zijn.

Zijn er trouwens nog alternatieven, naast Secunia's PSI?
09-02-2014, 13:52 door Anoniem
Ach,ja wat heb je aan de waarschuwingsdienst,het is al zo oud als de weg naar Rome.
Deze site is veel beter en actueler met beveiligingsinformatie,mijn complimenten.
Ik kijk altijd hier op deze site,een paar keer per dag.
Op de waarschuwingsdienstpagina ben ik bijna nooit wezen kijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.