image

Vrouw krijgt 2,5 jaar voor aandeel superhack

maandag 27 augustus 2012, 08:47 door Redactie, 0 reacties

Een 45-jarige Nigeriaanse vrouw is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens haar aandeel bij één van de grootste en meest geraffineerde aanvallen in de geschiedenis, aldus de FBI. Het gaat hier om de aanval op betalingsverwerker RBS WorldPay. Aanvallers wisten toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen en kraakten de versleuteling waarmee WorldPay de betaalkaarten beschermt die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten zijn steeds opnieuw op te laden en bij geldautomaten te gebruiken.

Na het kraken van de encryptie werd de kredietlimiet van de kaarten verhoogd en kreeg een netwerk van 'cashers' de nummers van 44 rekeningen en bijbehorende PINcode. Met de gegevens werd vervolgens in korte tijd 9 miljoen dollar opgenomen bij 2100 geldautomaten in 280 steden over de gehele wereld.

Expertise
De nu veroordeelde vrouw werkte samen met een van de 'cashers' en stuurde een groep van geldezels aan die het geld bij de geldautomaten ophaalden. De vrouw kreeg een kaartnummer en PINcode en maakte met deze gegevens vervalste debitkaarten, die onder de katvangers werden verspreid. In totaal werd hier 80.000 dollar mee opgenomen. Net buiten de luchthaven JFK in New York, terwijl ze van plan was om naar Londen te vliegen, werd de vrouw aangehouden.

"Deze zaak demonstreert de groeiende expertise en het bereik van opsporingsdiensten in de strijd tegen internationale cybercriminelen", aldus procureur-generaal Sally Quillian Yates. "We zullen met onze partners wereldwijd blijven samenwerken om diegenen die slachtoffers in de VS maken te kunnen vervolgen, waar ze zich ook bevinden."

Een Russische hacker die bij de aanval op WorldPay zelf was betrokken werd eerder dit jaar tot 5 jaar cel veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.