Privacy - Wat niemand over je mag weten

Ligt er een verband tussen NL-Alert en die 1,8 miljoen getapte telefoons?

08-02-2014, 01:25 door Anoniem, 6 reacties
Ik ben geen security expert maar toch denk ik dat er misschien een verband ligt tussen die 1,8 miljoen getapte Nederlandse telefoons en het NL-Alert programma. Alhoewel er toch wel een significant verschil is tussen 1,8 miljoen telefoons
en 4 miljoen telefoons(zie onderstaande link), vermoed ik toch dat deze twee gevallen iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben. De reden waarom ik dat denk is vanwege de manier waarop NL-Alert zichzelf, zomaar zonder enige activatie of aanvraag, op je mobiel installeert en het je mobiel als een soort van boormachine tekeer kan laten gaan.
De andere reden waarom ik dit denk is omdat beide door de overheid worden uitgevoerd (en ze misschien wel te enthousiast waren over de mogelijkheden die ze er wel niet mee hadden :P ).

De reden dat ik deze topic host is omdat er nergens anders een verband word gelegd tussen deze twee onderwerpen en ik benieuwd ben wat anderen hiervan denken.

Link met informatie over het aantal NL-Alert gebruikers:
https://www.security.nl/posting/373274/3,9+miljoen+burgers+ontvingen+NL-Alert+controlebericht
Reacties (6)
08-02-2014, 08:41 door Anoniem
Er is zeker een verband en dat is de reden dat ik er niet aan mee doe. Wat het exacte verband is weet ik niet maar het is overheid en daar ben ik schuw voor.
08-02-2014, 11:59 door [Account Verwijderd]
NL Alert installeert zich niet, zonder actie, op je telefoon. Je moet het instellen.

Tevens is het een broadcast, en is het aantal ontvangers een gemiddelde, de indicatie van het aantal werd door de telecom leveranciers geleverd. Het is nl. niet te meten, aangezien het een broadcast is op een kanaal, zonder bevestiging terug.
08-02-2014, 12:14 door Anoniem
Door NedFox: NL Alert installeert zich niet, zonder actie, op je telefoon. Je moet het instellen.

Tevens is het een broadcast, en is het aantal ontvangers een gemiddelde, de indicatie van het aantal werd door de telecom leveranciers geleverd. Het is nl. niet te meten, aangezien het een broadcast is op een kanaal, zonder bevestiging terug.

NL-Alert installeert zich niet zonder actie zij je? Bij mij was ik ook zomaar ineens lid zonder dat ik ook maar iets had aangevraagd. Ik keek er helemaal niet naar om en ineens kreeg ik zo'n melding tijdens die test.
08-02-2014, 12:19 door Anoniem
Sommige mensen moeten echt een alu hoedje gaan dragen.

Dit is toch wel beetje ver gezocht ?

Als jij berichten ontvangt op je telefoon van NL-Alert dan heb jij of een ander (provider) dit wel ingesteld.
08-02-2014, 13:20 door Anoniem
Ik zie geen verband, het zijn 2 verschillende manieren om ons onder de duim te houden ;]
18-02-2014, 19:18 door Anoniem
ik zal je geen zorgen maken, NL Alert verkoopt alleen jou telefoon informatie door aan 3e partijen... de 1.8 mil verzamelde meta data staat daarbuiten dat is namelijk data waarin staat wie naar wie belt hoelang e.d.

Overigens is het meer dan 1.8 Mil maar dat vertellen ze jou natuurlijk niet, hetzelfde als dat ze jou eigenlijk niet wilden vertellen dat ze het verzamelden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.