image

Firefox 15 met minder geheugenlekken gelanceerd

dinsdag 28 augustus 2012, 13:33 door Redactie, 4 reacties

Mozilla zal vandaag officieel Firefox 15 lanceren, maar de nieuwste versie is nu al te downloaden. Grootste verbetering in Firefox 15 is het verbeterde geheugenbeheer bij geinstalleerde add-ons. Die waren in het verleden voor de meeste geheugenlekken verantwoordelijk, maar Mozilla heeft de oorzaak van deze problemen opgelost. De meeste Firefox-gebruikers hebben één of meerdere add-ons geïnstalleerd.

"Voor veel gebruikers die add-ons geïnstalleerd hebben zal dit het geheugenverbruik van Firefox drastisch verminderen, zonder dat de add-ons zelf geüpgraded moeten worden", zo liet Firefox-ontwikkelaar Nicholas Nethercote onlangs weten. De aanpak van de geheugenlekken komt zowel de stabiliteit als snelheid ten goede.

Downloads
Aangezien Firefox 15 nog niet officieel is te downloaden, staan de release notes van de bètaversie nog online. Daaruit blijkt dat de browser ook ingebedde PDF-ondersteuning krijgt.

Verder is ook de 'click to play' ondersteuning verbeterd, hoewel gebruikers die zelf nog altijd moeten inschakelen. Via deze maatregel is een extra muisklik vereist om bijvoorbeeld video's op YouTube te bekijken. Dit zou gebruikers tegen drive-by downloads moeten beschermen. Hoeveel en welke beveiligingslekken precies zijn verholpen is nog niet bekend.

Firefox 15 Windows
Firefox 15 Linux
Firefox 15 Mac OS X

Reacties (4)
28-08-2012, 17:05 door Anoniem
Misschien wel leuk om ook een link naar de Nederlandse versie te plaatsen: http://download.mozilla.org/?product=firefox-15.0&os=win&lang=nl
28-08-2012, 17:39 door Anoniem
Is de engels versie. Ik wacht wel tot morgen, als het officieel uitkomt.
28-08-2012, 21:03 door Anoniem
Waarom wordt er altijd een engelse download link gegeven. terwel wel een NL Versie bestaat. we leven toch in nederland?
29-08-2012, 11:36 door Anoniem
De pdf-ondersteuning heeft het niet gehaald in deze final versie. Deze wordt verwacht voor versie 16. Er zijn wel heel wat andere mooie nieuwe functies bijgekomen die niet in dit artikel vermeld staan: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/15.0/releasenotes/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.