image

Plug-in beschermt Facebook foto's tegen pottenkijkers

dinsdag 28 augustus 2012, 14:19 door Redactie, 6 reacties

Anti-virusbedrijf McAfee heeft een gratis bètaversie gelanceerd van een programma dat foto's op Facebook tegen ongeautoriseerd gebruik moet beschermen, zoals delen, bekijken of downloaden. McAfee Social Protection bestaat uit een Facebook-app en een browser plug-in, waarmee gebruikers precies kunnen bepalen wie van hun Facebook-vrienden welke foto’s kunnen zien.

Voor alle andere gebruikers worden de foto’s onscherp gemaakt. Vrienden die toestemming hebben gekregen, kunnen de foto’s pas zien wanneer ze de Facebook-app installeren.

"Naarmate consumenten steeds meer van hun leven online delen met anderen via foto’s op Facebook, worden ze ook steeds kwetsbaarder doordat ze niet kunnen controleren waar die foto’s uiteindelijk terechtkomen", zegt senior vice president Brian Foster.

Downloaden
Het programma zou ook voorkomen dat er screenshots van foto’s gemaakt worden. In plaats daarvan verschijnt alleen een blanco plaatje. De app schakelt tevens de optie uit om foto’s te bewaren of te downloaden via de browser. Er wordt een icoon van een hangslot over de foto getoond zodra een gebruiker er met de muis overheen gaat.

Dit is mogelijk doordat de foto’s die gebruikers met deze app beschermen, niet op de Facebook-servers terecht komen, maar bij McAfee. Het programma werkt alleen op computers met Internet Explorer en Firefox.

Reacties (6)
28-08-2012, 14:42 door U4iA
Even uitgeprobeerd, maar met Snagit is het prima te capturen.
28-08-2012, 16:05 door Anoniem
Staan mijn foto's niet bij FB dan staan ze nu dus bij McAfee. Wordt het een wedstrijd welke partij ik het meeste vertrouw met mijn foto's... Misschien toch maar gewoon filteren bij de bron en goed blijven bepalen wat je wel en wat je niet deelt met de wereld online.
28-08-2012, 18:37 door WhizzMan
Wat een verlakkerij zeg. De foto staat gewoon op internet en wordt met wat javascript "omhuld" zodat je wat meer moeite moet doen om het bronbestand op te halen. Dit is client side security op clients (die van de bezoekers) waar je als uploader geen invloed op hebt. Als dit geen false advertising is weet ik het niet meer.
28-08-2012, 20:49 door Anoniem
"Staan mijn foto's niet bij FB dan staan ze nu dus bij McAfee."
Tja, wil je iets privé houden, dan moet je het niet op internet gooien.
29-08-2012, 08:40 door Anoniem
"Naarmate consumenten steeds meer van hun leven online delen met anderen via foto’s op Facebook, worden ze ook steeds kwetsbaarder doordat ze niet kunnen controleren waar die foto’s uiteindelijk terechtkomen"
Advies; wat je niet op straat wilt hebben, moet je niet buiten zetten.
29-08-2012, 13:16 door Anoniem
@ Anoniem 16:05 en 20:49:

Goed om te weten dat u volledige controle heeft over wat uw vrienden doen met foto's die van u gemaakt zijn en niemand deze upload. Zelfs de mensen die u niet kent kunnen uw foto dus niet nemen en uploaden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.