image

Mozilla: advertenties in Firefox krijgen geen trackingfeatures

donderdag 13 februari 2014, 12:05 door Redactie, 6 reacties

De advertenties die Mozilla van plan is om in Firefox weer te geven zullen geen trackingfeatures bevatten, aldus Mozilla-voorzitter Mitchell Baker. Deze week liet Mozilla weten dat het van plan is om op de Tiles-pagina, waar negen blokken te zien zijn, ook advertenties wil gaan tonen.

Het zou dan om twee of drie gesponsorde Tiles gaan met informatie die interessant voor de gebruiker is. Mozilla heeft zich lange tijd niet beziggehouden met het aanbieden van content of advertenties, maar volgens Mitchell is de tijd nu veranderd. Gebruikers zouden tegenwoordig verwachten dat software dingen voor ze doet, en weet wat ze eerder hebben gedaan.

Gebruikers

Gebruikers die elke keer als ze Firefox starten een schone browser met lege Tiles verwachten zouden niet meer de standaard zijn. Daarom wil Mozilla meer gerichte content gaan aanbieden, waarbij er ook ruimte voor gesponsorde Tiles is. "Waarom zouden we gesponsorde resultaten toevoegen? Als de Tiles nuttig voor mensen zijn genereren we inkomsten. Het genereert inkomsten die het Mozilla project ondersteunen", aldus Mitchell.

De Mozilla-voortzitter erkent dat het een moeilijk onderwerp is om te bespreken, zowel bij gebruikers als de eigen ontwikkelaars. Daardoor zou de browserontwikkelaar er extra op gericht zijn om ervoor te zorgen dat de Tiles de gebruikerservaring ten goede komen en waarde voor gebruikers hebben.

Reacties (6)
13-02-2014, 14:14 door Anoniem
Zo wordt er alweer een mooi product naar de kloten geholpen...
13-02-2014, 16:03 door Anoniem
Chrome geeft misschien geen advertenties weer op het startscherm, maar ik maak me geen illusies dat google veel meer informatie uit mijn surfgedrag haalt dan mozilla ooit zal doen.

Allen terug naar IE dan maar?
13-02-2014, 19:20 door rctgamer3
Ik snap niet waar iedereen zo over loopt te zeiken. Het zijn geen advertenties, maar meer iets in de richting van default bookmarks. Als Reddit Mozilla 100 miljoen zou betalen om een default bookmark te zijn, so be it. Je 9 vlakken kun je met 1 a 2 muisklikken gewoon deleten.
14-02-2014, 07:04 door Anoniem
ik maak mij eingelijk meer zorgen om de nieuwe aanvals vector die geintroduceerd wordt.
hoeveel lezen we wel niet dat er weer malware advertisements rondslingeren op grote adnetworks?
14-02-2014, 09:09 door Mysterio
Door Anoniem: Zo wordt er alweer een mooi product naar de kloten geholpen...
Hoe is dat precies? Mozilla heeft al tijden problemen om Firefox te bekostigen. Als je in het achterhoofd houdt dat Google één van de grootste sponsoren is dan snap ik wel dat ze op zoek zijn naar een andere inkomstenbron. Google kan zomaar besluiten om een Chrome concurrent de nek om te draaien.
14-02-2014, 10:07 door Anoniem
You can set the String pref browser.newtab.url to about:blank on the about:config page.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.