image

Verdachten criminele online marktplaatsen langer vast

zaterdag 15 februari 2014, 06:00 door Redactie, 0 reacties

De vier mannen die deze week zijn aangehouden in een onderzoek naar criminele marktplaatsen op internet blijven twee weken langer in voorarrest, zo heeft de rechter-commissaris in Utrecht vrijdag bepaald. Op de sites werden drugs en wapens aangeboden, die door undercoveragenten werden gekocht.

Ook ontvingen de agenten een aanbetaling voor het plegen van een huurmoord. De politie hield in Enschede twee mannen van 30 en 31 jaar aan die worden verdacht van drugs- en wapenhandel op de online marktplaatsen Black Market Reloaded en Utopia. De websites waren alleen via het Tor-anonimiseringsnetwerk toegankelijk. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Utrecht, die vermoedelijk ook betrokken was bij de marktplaatsen.

De vierde verdachte komt uit Woerden. Daarnaast is er in Duitsland nog een vijfde verdachte aangehouden. Het Landelijk Parket heeft de Duitse autoriteiten om de uitlevering van de man gevraagd. De aanhoudingen zijn onderdeel van een politieonderzoek met de codenaam Commodore, dat begin 2013 werd gestart vanwege signalen over drugshandel op internet via Tor-websites.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.