image

'VS moet Rusland voor cybercrime verantwoordelijk houden'

zondag 16 februari 2014, 10:40 door Redactie, 12 reacties

De Amerikaanse overheid moet Rusland verantwoordelijk houden voor alle cybercrime en malware die uit het land afkomstig is, zo stelt de COO van een Amerikaans beveiligingsbedrijf. Volgens Michael Gregg van Superior Solutions doen de Russische autoriteiten nauwelijks iets tegen cybercrime.

Bijvoorbeeld de malware waarmee criminelen de kassa's van de Amerikaanse winkelketen Target infecteerden en vervolgens de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten wisten buit te maken werd in Rusland ontwikkeld. "Hoewel de Russische overheid niet direct achter deze cybercrime-activiteiten lijkt te zitten, doet het ook weinig om ze te stoppen", stelt Gregg in de Huffington Post.

Ook is Rusland een plek waar veel 'bulletproof hosting' wordt aangeboden, waar cybercriminelen gebruik van maken. Het gaat dan om hostingproviders die bewust spammers en malware herbergen en nauwelijks reageren op buitenlandse verzoeken om de spammers en het aanbieden van malware te stoppen.

"Het falen van Rusland om cybercrime in het land aan te pakken vormt een continue dreiging voor de Amerikaanse economie. Onze overheid kan de gevolgen van het Russische onvermogen of de onwil om in te grijpen niet langer negeren. Als we China verantwoordelijk voor cyberspionage van Chinese IP-adressen houden, wordt het dan niet eens tijd dat we Rusland confronteren omdat het het grootse deel van de cybercrime-industrie herbergt?", merkt Gregg op.

Reacties (12)
16-02-2014, 11:44 door Anoniem
Groot gelijk.

Rusland daarintegen kan natuurlijk ook eisen dat de Amerikanen iets aan al die spyware (lees:NSA e.d.) gaan doen.
16-02-2014, 12:28 door Goeroeboeroe
Hè? Is de NSA Russisch?
16-02-2014, 12:40 door Anoniem
Ok, Je houd ze verantwoordelijk en dan?
16-02-2014, 13:15 door Anoniem
Door Goeroeboeroe: Hè? Is de NSA Russisch?

+1000
16-02-2014, 14:35 door Anoniem
"Rusland daarintegen kan natuurlijk ook eisen dat de Amerikanen iets aan al die spyware (lees:NSA e.d.) gaan doen."

Volgens mij worden er nu appels met peren vergeleken. Immers is de verantwoordelijkheid voor activiteiten van eigen diensten ''ietsje'' groter dan de verantwoordelijkheid voor activiteiten van criminelen in eigen land.
16-02-2014, 15:10 door Charley51
Door Anoniem: Ok, Je houd ze verantwoordelijk en dan?
De bekende Pavlov-reactie van een amerikaan, die ergens de pest aan heeft, is: bombarderen, afknallen, schieten etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang het maar eindigt met de dood van de "slechterik" en er olie is te vinden.
16-02-2014, 17:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2014, 17:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2014, 21:00 door Anoniem
Tuurlijk, we zullen Amerika ook verantwoordelijk houden voor wat al hun burgers en ambtenaren doen (en niet kunnen laten).
17-02-2014, 10:27 door Mysterio
De VS nemen verantwoordelijkheid voor de praktijken van de NSA en CIA. Dat ze er niets mee of tegen doen heeft daar niets mee te maken. Of er ook verantwoordelijkheid wordt genomen voor de niet door de overheid geïnitialiseerd malware is me helaas niet helder. Rusland heeft echter eerder al aangegeven dat ze alleen de Russische staatsburgers wil beschermen en niet actief anderen gaat beschermen tegen Russen. Tenzij er een aangifte komt.
17-02-2014, 22:45 door Charley51
Door Peter V.:
In Vietnam was geen olie, maar wel een Amerikaanse oorlog bezig.
Klopt. Dat was ook het geval in (eerder) Europa, Korea en (later) Cuba en Grenada. Maar dat was nog in de goeie ouwe tijd, dat men vocht om een ideologie.
Tegenwoordig is het om pegels en regime-change te doen.
18-02-2014, 08:58 door Mysterio
Door Charley51:
Door Peter V.:
In Vietnam was geen olie, maar wel een Amerikaanse oorlog bezig.
Klopt. Dat was ook het geval in (eerder) Europa, Korea en (later) Cuba en Grenada. Maar dat was nog in de goeie ouwe tijd, dat men vocht om een ideologie.
Tegenwoordig is het om pegels en regime-change te doen.
Naast dat oorlog zelden een wenselijke keuze of resultaat is en ik wat dat betreft zeker niet wil mijmeren over 'de goede ouwe tijd' is uiteindelijk het doel van de meeste oorlogen hetzelfde: Macht.

Macht over een ander en macht over jezelf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.