image

Google koopt ontwikkelaar audiowachtwoord

maandag 17 februari 2014, 10:02 door Redactie, 1 reacties

Google heeft het Israëlische bedrijf SlickLogin gekocht dat een manier heeft ontwikkeld om gebruikers via een stil audiosignaal op websites en internetdiensten te laten inloggen. Het bedrijf, dat door voormalige militairen van het Israëlische leger werd opgericht, onthulde de oplossing vorig jaar september.

Om op websites in te loggen die SlickLogin ondersteunen, moeten gebruikers eerst de inlogknop op hun smartphone aanraken. Vervolgens moeten ze de smartphone in de buurt van de computer houden, waarna ze automatisch worden ingelogd. De toepassing is als aanvullende beveiliging naast een gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken, als twee-factor authenticatie, of als vervanging van gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen

Het inloggen verloopt via een audiosignaal dat mensen niet kunnen horen. Dit signaal wordt door de website via de speakers van de computer afgespeeld. De app op de smartphone vangt het onhoorbare signaal via de microfoon op en analyseert het. Vervolgens stuurt de app een bevestiging naar de website dat de gebruiker die wil inloggen ook daadwerkelijk degene is die met de smartphone voor zijn computer staat.

Naast het onhoorbare audiosignaal kan de locatie van de telefoon ten opzichte van de computer waar de gebruiker wil inloggen ook worden bepaald via GPS, WiFi, Bluetooth, NFC en QR-codes. Hoeveel Google voor de overname heeft betaald is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (1)
17-02-2014, 20:25 door Anoniem
Jandorie, moet ik de microfoon weer vast solderen. Had deze net los gemaakt, net als de sticker van de camera oplossen.
Hierdoor weten we wel zekerder dat waar de Drone zijn aanval moet doen de juiste persoon zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.