image

Man misbruikt minderjarigen via social media

donderdag 6 september 2012, 15:16 door Redactie, 5 reacties

Een 22-jarige man uit Brielle is in maart opgepakt op verdenking van seksueel misbruik met minderjarigen via social media, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) nu weten. Inmiddels hebben 30 meisjes aangifte tegen de man gedaan, maar volgens het OM kan dit aantal nog verder oplopen. De man werd op 6 maart 2012 aangehouden en zit sindsdien vast. Hij wordt er van verdacht dat hij meer dan 100 meisjes via internet heeft benaderd met seksueel getinte verzoeken.

Inmiddels heeft de zedenrecherche de identiteit van 100 meisjes achterhaald waarmee de verdachte via internet contact heeft gehad. De 22-jarige man wordt ervan verdacht dat hij via verschillende social media contact legde met de meisjes. Hij zou daarbij allerlei manieren hebben gebruikt om de meisjes, in de leeftijd tussen 10 en 17 jaar, te benaderen.

Zo beschikte hij over verschillende e-mailaccounts en zou van andere identiteiten gebruik hebben gemaakt. Ook liet hij slachtoffers zich voor de webcam uitkleden, waarbij de man de beelden stiekem opnam. Vervolgens chanteerde hij de slachtoffers om seksuele handelingen voor de webcam te verrichten. Na aangifte van twee slachtoffers kwam de politie de Briellenaar op het spoor.

Computers
Na zijn aanhouding heeft de politie de computers en een mobiele telefoon van de verdachte in beslag genomen. De recherche trof op zijn computers aanwijzingen aan dat er mogelijk meer slachtoffers zijn. Zo werden er vele chats en filmpjes gevonden. In het onderzoek naar de Briellenaar is ook een tweede verdachte naar voren gekomen.

Het gaat om een 21-jarige man uit Voorburg. Hij is op 17 juli 2012 aangehouden en zit nog altijd vast. Hij wordt verdacht van het benaderen van ruim twintig minderjarige meisjes via social media. Volgens het OM hebben de twee verdachten via internet contact met elkaar gehad over de benaderde meisjes. Voor zover nu bekend werd daarbij van een aantal meisjes de contactgegevens uitgewisseld.

Reacties (5)
06-09-2012, 19:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-09-2012, 20:23 door Arnhemmer
Wat heeft dit nieuws met security te maken?
07-09-2012, 08:53 door varttaanen
Volgens mij is er nogal een groot verschil tussen misbruiken en benaderen. Volgens het artikel hebben de mannen de meisjes benaderd, het in de titel genoemde misbruik lijkt niet aan de orde.
07-09-2012, 09:09 door SirDice
Door varttaanen: Volgens mij is er nogal een groot verschil tussen misbruiken en benaderen. Volgens het artikel hebben de mannen de meisjes benaderd, het in de titel genoemde misbruik lijkt niet aan de orde.
Nadat de verdachte het vertrouwen van een slachtoffer had gewonnen, haalde hij haar vervolgens over om zich gedeeltelijk uit te kleden voor de webcam. Dit nam hij stiekem op. Vervolgens chanteerde hij het meisje met deze beelden. Als zij niet deed wat hij wilde, namelijk het met zichzelf verrichten van (soms zeer verregaande) seksuele handelingen voor de webcam, dan zou hij de beelden op internet plaatsen.
Ik noem dat toch misbruik.
07-09-2012, 14:57 door varttaanen
@SirDice

Hoewel de door jou geciteerde text niet in het artikel zelf te lezen is, maar in de bron. Zal ik toch mijn nederige excuses aanbieden voor het niet goed lezen van het artikel en mijn voorbarige conclusie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.