image

Chinese IT-giganten gaan Windows XP ondersteunen

maandag 24 februari 2014, 11:22 door Redactie, 5 reacties

Verschillende Chinese IT-giganten gaan Windows XP ondersteunen als Microsoft op 8 april de ondersteuning van het besturingssysteem stopt. Het Chinese internetbedrijf Tencent gaat samen met Kingsoft, Sogou en andere providers een coalitie vormen om XP-gebruikers te ondersteunen.

Het gaat dan om technische ondersteuning zoals systeemupgrades en bescherming tegen risico's en dreigingen. De ondersteuning zal gedurende een transitieperiode van twee tot drie jaar worden aangeboden, hoewel een langere periode ook niet wordt uitgesloten. "Het stoppen van de ondersteuning heeft een grote invloed op Chinese gebruikers", aldus Ding Ke van Tencent tegenover Chinese media. Meer dan een kwart van de computers in China draait nog op Windows XP.

Reacties (5)
24-02-2014, 19:49 door Nietsnut
Ik vraag mij eigenlijk wel af of dat zomaar mag ?
25-02-2014, 08:05 door Anoniem
Service pack "China"! Waarschijnlijk gaan ze het nabouwen. Nog wat Open Source componenten erin en een lijntje naar de lokale geheime dienst. Ik zou hier niet gerust onder zijn.

Ik verwacht overigens dat de basisschool waar mijn kinderen op zitten na 9 april heel snel permanent aanstaande spambots zullen hebben...
25-02-2014, 08:47 door Orion84
Ik lees weinig anders dan dat ze gebruikers gaan helpen met systeem upgrades (naar Windows 7/8 gok ik?) en wat beveiligingsmaatregelen.

Dat is natuurlijk wat anders dan daadwerkelijk ondersteuning bieden voor WinXP in de vorm van patches en dergelijke, hetgeen waar MS mee stopt. De werkzaamheden van Microsoft overnemen lijkt me ook wat lastig inderdaad.
03-03-2014, 11:08 door Anoniem
Mocht dit echt zo zijn, ondersteuning,upgrades voor het systeem, enz., zou dat een goede zaak zijn.
XP werkt nog steeds fijn en ik begrijp niet helemaal, als je inkomsten genereren niet meerekende, waarom MS een zo goed
programma in de ban doet.
Miljoenen mensen moeten andere apparatuur aanschaffen, leuk voor diegene die het kunnen missen, anders worden
deze mensen van hun, misschien enige contact met verre familie, beroofd.
Ouderen die nu met XP kunnen werken vallen ook in een gat.
Begrijpt men nu waarom MS een monopolie positie heeft!
10-03-2014, 17:21 door Anoniem
Door Anoniem: Service pack "China"! Waarschijnlijk gaan ze het nabouwen. Nog wat Open Source componenten erin en een lijntje naar de lokale geheime dienst. Ik zou hier niet gerust onder zijn.

Ik verwacht overigens dat de basisschool waar mijn kinderen op zitten na 9 april heel snel permanent aanstaande spambots zullen hebben...

haha, en U dacht dat Windows niet van zichzelf een lijntje naar de geheime diensten heeft?
die is er namelijk altijd, anders wordt een OS gewoon geboycot door overheden, en nee, niet alleen China zou dat doen, de EU & de VS hebben dit ook duidelijk gemaakt.

maar voor deze bedrijven verwacht ik wel dat ze hier een winst in kunnen halen, een kwart van de Chinese computers die er nog op draait, dat is een behoorlijke afzetmarkt.
en XP zat toch eigenlijk wel prettig in elkaar, en ook goed beheersbaar, als ze dat zo houden, verwacht ik dat ze met relatief weinig moeite veel kunnen, en dus een behoorlijke winst kunnen maken de komende tijd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.