image

'Vertrouwelijke data op 30% tweedehands harde schijven'

dinsdag 25 februari 2014, 10:48 door Redactie, 2 reacties

Bij een onderzoek naar tweedehands harde schijven in Australië hebben onderzoekers op zo'n 30% van de schijven zeer vertrouwelijke persoonlijke data aangetroffen. De onderzoekers kochten 52 willekeurige harde schijven via veilingsites als eBay en analyseerden die vervolgens.

Van elke harde schijf werden de gebruiksgegevens uitgelezen en werd er gekeken of er data op de harde schijven kon worden gevonden of hersteld. Vijftien van de harde schijven bleken zeer gevoelige data te bevatten. Zeven van deze schijven waren afkomstig van individuen, terwijl de overige acht door advocatenkantoren, een medische overheidsinstelling en een gemeenschapscentrum waren gebruikt.

De aangetroffen data bestond uit spreadsheets van klanten en accounthouders, persoonlijke informatie, vertrouwelijke correspondentie met cliënten, factuurinformatie en persoonlijke medische gegevens. Zo werd er een complete mailbox met e-mails en bijlages over de werking van een medische instelling ontdekt.

Op de harde schijven van de individuen werd naast pornografisch materiaal en illegale software ook allerlei persoonlijke informatie aangetroffen. Ondanks de kleine omvang van de streekproef is het volgens de National Association for Information Destruction (NAID) belangrijk om in het achterhoofd te houden dat er alleen in Australië elk jaar meer dan 15 miljoen computers worden afgedankt, wat aangeeft hoeveel harde schijven er mogelijk met vertrouwelijke informatie rondslingeren.

Reacties (2)
25-02-2014, 12:19 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 25-02-2014, 12:20
Het fenomeen dat een deel van de gebruikers harde schijven niet wissen voor het afdanken, dat is natuurlijk al bekend, evenals de mate waarin dat voorkomt.
Dat individuen harde schijven niet wissen voor het afdanken is simpelweg een gevolg van gebrek aan kennis en vaardigheid. Maar dat ook bedrijven, met name bedrijven zoals advocatenkantoren en medische instellingen met per definitie gevoelige data, hun gegevensdragers niet goed wissen voor het afdanken ervan, dat is uiteraard ronduit nalatig.
25-02-2014, 13:02 door waaromdan
dat er alleen in Australië elk jaar meer dan 15 miljoen computers worden afgedankt

Alleen in Australië? Best knap van ze.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.