image

Samsung en PayPal introduceren betalen via vingerafdruk

dinsdag 25 februari 2014, 12:24 door Redactie, 5 reacties

Samsung en PayPal hebben een nieuwe manier geïntroduceerd waardoor gebruiker straks met hun vingerafdruk kunnen betalen. De Samsung Galaxy S5 beschikt net als de iPhone 5S over een vingerafdruklezer. Hiermee is het mogelijk om het toestel te ontgrendelen en met PayPal te betalen.

Het betalen via de vingerafdruk is het eerste concrete wapenfeit van de FIDO (Fast IDentity Online) Alliance. De FIDO Alliance werd in 2012 door PayPal en Lenovo opgericht en heeft als doel het uitbannen van wachtwoorden als authenticatiemethode. Hiervoor wordt een open protocol gebruikt.

De partijen die onderdeel van de alliantie zijn ontwikkelen producten en diensten die van het protocol gebruik maken. Hierdoor kunnen apparaten die FIDO ondersteunen automatisch worden herkend en krijgen gebruikers de mogelijkheid om wachtwoorden door een andere authenticatiemethode te vervangen.

"Het combineren van FIDO-authenticatie met de nieuwe beveiligde biometrische features houdt in dat gebruikers niet langer wachtwoorden of inloggegevens hoeven te onthouden als ze aan het winkelen zijn", aldus de FIDO Alliance in de aankondiging. PayPal is de eerste betaalaanbieder die de vingerafdruklezer van Samsung ondersteunt. Het betalen met de vinger wordt zowel op internet, mobiel als in winkels ondersteunt die betalingen via PayPal accepteren.

Reacties (5)
25-02-2014, 13:47 door Anoniem
De waarde van uw vinger is gelijk aan uw banksaldo ... wees zuinig op uw vinger, bewaar hem in een kluis! ;P
25-02-2014, 14:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 25-02-2014, 14:45
1 Probleempje : Een wachtwoord kun je oneindig veranderen. Probeer dat maar eens met je vingerafdrukken.
25-02-2014, 15:02 door Anoniem
In vergelijking met het aantal post-it's op een monitor...
Hoeveel vingerafdrukken zitten er bijv. op het toetsenbord en muis?
26-02-2014, 08:57 door Anoniem
Heel mooi idee, maar het succes zal af hangen van de implementatie aangezien je tegenwoordig overal je vingerafdrukken achterlaat. O.a. mobiele telefoontjes zijn een broeikast voor vingerafdrukken.
Het is ook wel weer een idee waar je privacy bij komt kijken.
Ben het zelf niet van plan te gaan gebruiken puur omdat een aantal wachtwoorden onthouden geen probleem is en een wachtwoordkluis al snel een oplossing voor mij biedt.
26-02-2014, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: In vergelijking met het aantal post-it's op een monitor...
Hoeveel vingerafdrukken zitten er bijv. op het toetsenbord en muis?
Of op het touchscreen van dat mobieltje.

Ook geweldige leuk om er een stukje malware in te schuiven die vrolijk ongezien de scanner aan laat staan en in de achtergrond je rekening leegtrekt. Daarbij, hebben ze gedacht aan zulke malware die één keertje leest en daarna het gelezene zo vaak als nodig "afspeelt"?

En inderdaad, dan hebben we het nog niet eens gehad over de onmogelijkheid je vingerafdrukken te veranderen. Ze zijn dan ook niet geschikt als wachtwoord, hooguit als gebruikersnaam. Maar die heb je al in je mobieltje staan.

Nog afgezien van implementaties die iets vergelijkbaars doen als op windows: Je vingerafdruk lezen en als goed bevonden het eigenlijke wachtwoord afspelen. Een wachtwoord wat in klare tekst in de registry bleek te worden opgeslagen. Hoezo biometrisch wachtwoord? Het werd gebruikt als een voorzetsel voor het echte wachtwoord.

Biometrie, zeg gewoon nee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.