image

FBI wil informatie en malware met private partijen delen

donderdag 27 februari 2014, 10:26 door Redactie, 1 reacties

Tijdens de RSA Conferentie in San Francisco heeft FBI-topman James Comey opgeroepen om meer informatie en malware tussen de private en publieke sector te delen. Dat moet ervoor zorgen dat zowel bedrijven als overheidsinstanties effectiever tegen cybercrime kunnen optreden.

"Ik voorzie een toekomst waar informatiebronnen, de overheid, anti-virusbedrijven, financiële en communicatiebedrijven machinegegevens direct delen", aldus Comey. Om dit mogelijk te maken pleitte de FBI-topman voor een intrusion detectiesysteem dat in real-time communiceert en data deelt. Huidige dreigingen zouden zich namelijk te snel verspreiden en te omvangrijk zijn om het allemaal handmatig te doen. "Het is niet meer goed genoeg om malware te identificeren nadat het je systeem heeft aangevallen."

De FBI zal later dit jaar een versie van het Binary Analysis Characterization and Storage System (BACSS) malware-opslagsysteem lanceren. "Stuur je malware-exemplaar naar ons en je krijgt binnen een paar uur een rapport terug over hoe het werkt, wat het aanviel en waar het nog meer is gezien. We willen BACCS op hetzelfde niveau als onze opslagsystemen voor vingerafdrukken, strafbladen en DNA krijgen", liet de FBI-topman weten.

Vertrouwen

Comey erkende dat veel bedrijven en mensen in de industrie huiverig zijn om informatie te delen, met name omdat het de publieke perceptie, de vertrouwensfactor, kan beïnvloeden als er met de overheid wordt samengewerkt, of omdat concurrenten toegang tot bepaalde informatie kunnen krijgen. "Ik denk dat iedereen in dit land achterdochtig over de macht van de overheid moet zijn... ons land is op deze scepsis gebouwd... en daarom is onze overheid in drie delen verdeeld om deze 'checks and balances' te bieden."

Ook ging Comey nog in op de opvatting dat privacy en veiligheid incompatibel zouden zijn. "Sommige mensen suggereren dat er een inherent conflict is tussen de nationale veiligheid en het beschermen van privacy en burgerlijke vrijheden. Ik denk dat dit niet zo is. Er wordt vanuit gegaan dat het het één of het ander is. Ik denk dat er manieren zijn waar veiligheid vrijheden juist bevordert."

Reacties (1)
27-02-2014, 12:53 door Anoniem
Big brother als privaat-publiek partnerschap en natuurlijk altijd klaar om ingezet te worden tegen de nieuwste boemandreigingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.