image

Google verlengt deadline voor Chrome-extensies

donderdag 27 februari 2014, 09:45 door Redactie, 2 reacties

Google heeft de deadline verlengd wanneer extensies voor de Windowsversie van Google Chrome alleen nog via de Chrome Store mogen worden aangeboden. Oorspronkelijk hadden ontwikkelaars tot januari van dit jaar de tijd gekregen om de benodigde aanpassingen te maken.

Nu blijkt dat sommige ontwikkelaars meer tijd nodig hebben om hun extensies alleen via de Chrome Store aan te bieden, waarop Google heeft besloten de deadline naar 1 mei te verschuiven. Met name Windowsgebruikers hebben veel last van kwaadaardige extensies. Het zou zelfs de voornaamste klacht zijn die Google van deze groep ontvangt. Extensies die na 1 mei niet via de Chrome Store worden aangeboden zal Google automatisch uitschakelen.

"Aangezien deze kwaadaardige extensies niet in de Chrome Web Store worden gehost, is het lastig om de schade te beperken die ze bij onze gebruikers kunnen aanrichten", aldus engineering directeur Erik Kay bij de aankondiging van het plan. Voor de Mac- en Linuxversie van Google Chrome, alsmede de testversies van de Windowsversie, blijft het wel mogelijk om extensies buiten de Chrome Store te downloaden.

Reacties (2)
27-02-2014, 10:16 door Anoniem
Leuk en aardig, maar dan zou de Google Store ook wel eens wat beter mogen gaan werken, om maar wat te noemen:

Probeer eens de extensie te vinden voor:
- VirusTotal Chrome (nota bene van Google zelf) als je niet weet dat dit ding VTchromizer heet,
- HTTPS everywhere dan?
- Oh en een (goede) popup-blocker?


Ze zijn er wel, maar zie ze maar eens snel en eenvoudig te vinden...
28-02-2014, 09:51 door Anoniem
Extensies kunnen een eenvoudig hulpmiddel zijn om je gebruikservaring van webpagina's die je regelmatig bezoekt aan je wensen aan te passen. Dat kun je eenvoudig in de ontwikkelaarsmode doen.

Dat voordeel raak je kwijt als je je eigen extensies in de google store moet gaan plaatsen om er gebruik van te kunnen maken. En permanent met testversies werken, lijkt me ook geen echte optie.

Wat kan er nu eigenlijk gebeuren in de huidige situatie ? Kunnen er zonder gebruikerstoestemming extensies worden toegevoegd aan chrome ? Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk.

Dus waarom deze actie van google ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.