image

Belastingdienst blijft waarschuwen voor valse e-mails

vrijdag 28 februari 2014, 10:26 door Redactie, 2 reacties

Er gaan nog altijd valse e-mails rond die beweren van de Belastingdienst afkomstig te zijn, zo waarschuwt de dienst via Twitter en de eigen website. Net als de eerdere valse e-mails die rondgingen zijn ze zogenaamd van noreply@belastingdienst.nl afkomstig.

In de e-mail wordt opgeroepen om een nieuw bericht in de berichtenbox te openen. Het gaat hierbij waarschijnlijk om dezelfde mail die ook al op 11 februari rondging. Op 21 februari werd er ook voor een valse e-mail gewaarschuwd. Toen werden ontvangers gevraagd om een openstaande belastingschuld te betalen.

"De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vragen wij u nooit om een bericht in uw berichtenbox te openen. Wij vragen ook nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing", aldus de Belastingdienst, die adviseert om de berichten niet te openen en te verwijderen.

Image

Reacties (2)
28-02-2014, 14:22 door Anoniem
Kreeg net een blauwe envelop in de brievenbus. Moest gelijk aan dit artikel denken en heb hem ongeopend verscheurd. ;)
28-02-2014, 18:15 door Anoniem
Door Anoniem: Kreeg net een blauwe envelop in de brievenbus. Moest gelijk aan dit artikel denken en heb hem ongeopend verscheurd. ;)

Goed gedaan! Er is een prachtkans dat er een smeekbede in zit om allerlei persoonlijke gegevens via internet te gaan
opsturen. Daar moet je nooit op ingaan!
Als er staat dat je software moet downloaden en op je computer installeren dan moet je helemaal meteen stoppen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.